23 Δεκ 2014

Κεφάλαια και φερεγγυότητα βασικοί παράγοντες για το μέλλον των ασφαλιστικών εταιριών

Το 2015 θεωρείται κομβικό έτος για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα και για το μέλλον και την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιριών.

Το άνοιγμα νέων πεδίων δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιριών, κύρια στους τομείς της υγείας και των συντάξεων, θεωρείται βέβαιο έστω και αν δεν υπάρξει άμεσα κάποιο νομοθετικό πλαίσιο, κύρια στο θέμα των επαγγελματικών συντάξεων.

Εκτιμήσεις από τους παράγοντες της αγοράς ,με βάση τα στατιστικά στοιχεία της παραγωγής του τρέχοντος έτους, φέρουν τους κλάδους υγείας και ζωής να πρωταγωνιστούν σε αύξηση παραγωγής και το 2015.


Η υποβάθμιση των κρατικών δομών της υγείας και των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία δίνουν ώθηση σε πωλήσεις συμβολαίων υγείας με μερικές και πλήρεις ασφαλίσεις υγείας από τις ασφαλιστικές εταιρίες . Στον τομέα των συντάξεων οι περαιτέρω μειώσεις στις κρατικές συντάξεις η αύξηση των ορίων ηλικίας και οι μειώσεις στα επικουρικά και εφάπαξ ασφαλιστικά ταμεία στρέφουν κατηγορίες πολιτών σε ασφαλίσεις ζωής ή σε ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντας της ιδιωτικής ασφάλισης


Ωστόσο, κρίσιμο στοιχείο για την αγορά και τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι το ζήτημα της προσαρμογής τους στις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις με εφαρμογή από το 2016 σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, της γνωστής οδηγίας Solvency II.


Το στίγμα αυτής νέας πραγματικότητας έδωσε κορυφαίο στέλεχος της αγοράς όπου πρόσφατα ανέφερε ότι κλάδος χρειάζεται εποπτεία και το νέο καθεστώς «δίνει μεγάλη δίνει μεγάλη ελευθερία στο ρίσκο, αρκεί οι ασφαλιστικές να βάλουν τα σωστά κεφάλαια και να βγουν μπροστά από τον ανταγωνισμό».


(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου