6 Δεκ 2014

Η ΑΧΑ UK στις δοκιμές των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Η ΑΧΑ επιλέχτηκε ως ασφαλιστική εμπειρογνώμων για τα 2 από τα 3 πρότζεκτ αυτοκινήτων χωρίς οδηγό που μόλις πήραν το πράσινο φως από τη βρετανική κυβέρνηση.
Έργο της ΑΧΑ θα είναι να καταγράψει και να αξιολογήσει τους κινδύνους που προκύπτουν, ώστε να διευκολύνει αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία και να προσφέρει ένα συνετό ασφαλιστικό πρότυπο για τη νέα τεχνολογία.
Η ΑΧΑ θα ασχοληθεί με τα πρότζεκτ VENTURER και UK Autodrive. Ο τελευταίος προϋπολογισμός, που παρουσιάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου, προβλέπει 9 εκατ. λίρες χρηματοδότηση για τις δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και ορίζει ότι οι δοκιμές θα γίνουν από το 2015 στο Μπρίστολ, στο Λονδίνο, στο Μίλτον Κέινς και στο Κόβεντρι.
«Η ΑΧΑ έχει τη χαρά να είναι συνεργάτιδα στην έξοδο των ημιαυτόνομων και αυτόνομων οχημάτων στους βρετανικούς δρόμους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Chris Evans. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη ασφαλιστικών λύσεων για νέους και αναδυόμενους κινδύνους, καθώς οι τεχνολογικές καινοτομίες προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή των πελατών μας, και είμαστε περήφανοι που η ανάμειξή μας θα βοηθήσει να δημιουργηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο θα υποστηρίξει τον σημαντικότερο μετασχηματισμό στις οδικές μεταφορές μετά την εμφάνιση της μηχανής εσωτερικής καύσης.
Η ΑΧΑ πιστεύει ότι αυτά τα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των ζωών που χάνονται άδικα σε τροχαία οφειλόμενα σε ανθρώπινο λάθος, και να συνεισφέρουν στην πτώση του κόστους και της κατανάλωσης καυσίμων. Στις πόλεις το εγχείρημα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά την ιδέα περί ιδιοκτησίας αυτοκινήτου και να βάλει τα περιστατικά κυκλοφοριακής συμφόρησης, που κοστίζουν χρήμα και χρόνο, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου