20 Ιαν 2015

Με κέρδη οδεύουν προς την πώληση ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και EUROLIFE

Σενάρια -αν και άκαιρα- περιβάλλουν τα σχέδια για την πώληση των δύο κορυφαίων τραπεζικών ασφαλιστικών εταιρειών. Τα επιτελεία των Εθνική Τράπεζα και Eurobank συζητούν αν και νωρίς το θέμα μεταφέροντας οποιαδήποτε κίνηση για αργότερα, αναμένοντας τα αποτέλεσμα των εκλογών και, κυρίως, τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν παράγοντες της χρηματοπιστωτικής αγοράς που γνωρίζουν τις διαδικασίες υλοποίησης σχετικών πρότζεκτ η ανάδειξη κυβέρνησης χωρίς καθυστερήσεις θα είναι ευνοϊκό γεγονός για την περαιτέρω εξέταση πώλησης των ασφαλιστικών εταιρειών. Αντίθετα τυχόν καθυστερήσεις στην ανάδειξη και τον σχηματισμό κυβέρνησης θα έχουν άμεσες επιπτώσεις και στις εξελίξεις που άπτονται της οικονομίας και συνεπώς και των όποιων διαδικασιών σχετίζονται με αυτή.
Άγνωστο θα παραμείνει και το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το τι ακριβώς θα συμβεί με τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες σε ενδεχόμενο που επέλθει αναστάτωση στο οικονομικό κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί. Βέβαια υπάρχει πάντα και ένα μεγάλο δίλημμα ταυτόχρονα με τις ειλημμένες αποφάσεις (περί πωλήσεων): μια καλά τοποθετημένη και αναγνωρισμένη εταιρεία στην αγορά και εύκολα μπορεί να πουληθεί, αλλά και πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για να παραμείνει στο άρμα ενός ομίλου.
Βέβαια, το νέο καθεστώς εποπτείας των τραπεζών, αλλά και οι ανάγκες που υπάρχουν για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση, σχεδόν επιβάλλουν την πώληση των δυο τραπεζικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τόσο στην Εθνική Ασφαλιστική όσο και στην Eurolife Ασφαλιστική η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει. Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών και τα στελέχη τους συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτε, έχοντας κλείσει μια ακόμη θετική χρονιά γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις -εφόσον ληφθεί απόφαση- και για ανταποδοτικότητα προς το πελατειακό κοινό, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες άνοδο της παραγωγής τους, καθώς και θετικά καθαρά αποτελέσματα, γεγονός το οποίο διευκολύνει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν για το μέλλον τους.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου