20 Φεβ 2015

Επικουρικό Κεφάλαιο: Χρέη 500 εκατ. ευρώ

Κολλημένη επί πολλούς μήνες παραμένει η διαδικασία χρηματοδότησης της μεταβίβασης μέρους των υποχρεώσεων του Επικουρικού Κεφαλαίου στη Γερμανική Darag.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν έχει καταλήξει για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το όλο project. Οι ανατροπές που έχουν επέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, έχουν αναβάλλει για μια ακόμη φορά τις όποιες αποφάσεις περί χρηματοδότησης -με δάνειο, έκδοση ομολόγου ή άλλο εργαλείο- της εξαγοράς του πρώτου πακέτου υποχρεώσεων του Επικουρικού Κεφαλαίου από την εξειδικευμένη γερμανική εταιρεία.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν επίσης ότι, η όλη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει περαιτέρω καθότι πριν κινηθεί το Επικουρικό θα πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα εξουσιοδοτεί το φορέα να ενεργήσει ανάλογα και στη φάση αυτή οι προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών θεωρείται βέβαιο πως είναι άλλες.
Στο μεταξύ, οι υποχρεώσεις του Επικουρικού παραμένουν στη ζώνη των 500 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά μετρά αντίστροφα για την προσαρμογή της στο νέο εποπτικό περιβάλλον, το Solvency II. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι στη «διαδρομή» έως το τέλος του έτους, οπότε και εκπνέει ο χρόνος εφαρμογής του σημερινού εποπτικού πλαισίου, δεν αποκλείεται τυχόν απρόοπτα οπότε το Επικουρικό θα κληθεί και πάλι να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά, επιβαρυνόμενο με νέες υποχρεώσεις.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου