26 Σεπ 2016

Enterprise Insurance: Μέχρι τα 28 εκατ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν οι αποζημιώσεις

Τη δύσκολη εξίσωση για τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων που είναι να λαμβάνουν από την Enterprise Ασφαλιστική θύματα τροχαίων ατυχημάτων προσπαθούν να λύσουν στελέχη του Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς και νομικοί εξειδικευμένοι στον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Επικουρικό Κεφάλαιο συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων από την Enterprise, η οποία πρόσφατα τέθηκε από τις τοπικές αρχές του Γιβραλτάρ σε άτυπο καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής αποφασίσθηκε ότι τα θύματα θα καλυφθούν αρχικά από το Επικουρικό Κεφάλαιο και εν συνεχεία το Επικουρικό θα κάνει απαιτητές τις αποζημιώσεις αυτές από την Enterprise. Η εν λόγω διαμεσολάβηση γίνεται στη λογική της καλύτερης δυνατής κάλυψης των ασφαλισμένων, αφού σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε με ίδια μέσα να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός συνόρων.

Σημειώνεται ότι βάσει των πρώτων εκτιμήσεων που κάνουν κύκλοι της αγοράς τα ποσά τα οποία τελικά θα καταβληθούν υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσουν και τα 28 εκατ. ευρώ, με δεδομένα καταρχήν ότι η εταιρεία στην Ελλάδα ήλεγχε έναν στόλο από 125.000 με 140.000 ασφαλισμένα οχήματα και κατά δεύτερον ότι η συχνότητα ζημιών υπολογίζεται στο 10%. Με ένα μέσο κόστος ζημιάς, λοιπόν, ανά φάκελο στα 2.000 ευρώ, εκτιμάται ότι οι συνολικές αποζημιώσεις θα μπορούσαν να φθάσουν το προαναφερθέν ποσό των 28 εκατ. ευρώ.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου