20 Σεπ 2016

Η AXA στήριξε τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη χώρα μας

Η ΑΧΑ, πιστή στη μακροπρόθεσμη πολιτική της να διαχειρίζεται ως κύρια προτεραιότητά της την αποζημίωση των ασφαλισμένων της, στήριξε τους πληγέντες των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα μας στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, προχωρώντας σε κατάθεση προκαταβολών εντός 5 ημερών. Με τον τρόπο αυτό, όσοι αντιμετώπισαν υλικές καταστροφές θα είναι σε θέση να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες για την αποκατάσταση της περιουσίας τους.

Η γρήγορη ανταπόκριση στην αποζημίωση αποτελεί χαρακτηριστικό του τρόπου λειτουργίας της ΑΧΑ και έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους 9 στους 10 ασφαλισμένους της δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση που έλαβαν όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κάποιον κίνδυνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστική, Ερρίκος Μοάτσος, ανέφερε: «Αποστολή μας στην ΑΧΑ είναι να μειώνουμε τις έννοιες όσων μας εμπιστεύονται, τηρώντας με ακεραιότητα τις δεσμεύσεις μας. Για εμάς, η αποζημίωση αποτελεί αφετηρία στον κύκλο του πελάτη και βάσει αυτής σχεδιάζουμε τόσο τα προγράμματα ασφάλισής μας όσο και τις υπηρεσίες μας. Είναι, παράλληλα, σημαντικό να αυξήσουμε τον αριθμό των Ελλήνων ασφαλισμένων, καθώς οι δηλωθείσες ζημιές αποδεικνύουν ότι οι ασφαλισμένες περιουσίες στην Ελλάδα παραμένουν πολύ λίγες, παρά τις φυσικές καταστροφές που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Η αξία της ασφάλισης είναι μεγάλη. Στην ΑΧΑ δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε δυνατά αυτό το μήνυμα. Για τον λόγο αυτό η επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή μας με το δίκτυο Μεσιτών και Πρακτόρων θα είναι αφιερωμένη στην αποζημίωση, τη στιγμή της αλήθειας για τον ασφαλισμένο ».
.
Το θέμα των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και συγκεκριμένα το γεγονός ότι «Οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές βρίσκονται σε άνοδο» θα είναι κύριο σημείο συζήτησης στην επερχόμενη συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργανώνεται στην Ύδρα από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των έντονων καιρικών φαινομένων εμφανίζει συνεχή αύξηση παγκοσμίως, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό ως συνέπεια της επιτελούμενης κλιματικής αλλαγής. Το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια κοινότητα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη να μην περάσει το κρίσιμο σημείο των 1,5oC – 2oC.

Σταθμός σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια ήταν το COP21 (Conference of the Parties)που διενεργήθηκε στο Παρίσι από τον ΟΗΕ (Νοέμβριος 2015) και στο οποίο η ΑΧΑ ήταν στρατηγικός Εταίρος. Τον Νοέμβριο του 2016, στην επερχόμενη συνάντηση COP22 στο Μαρόκο (7 – 18 Νοεμβρίου 2016), ένα από τα ζητήματα που πρόκειται να συζητηθεί αφορά στην ιστορικότητα των φυσικών καταστροφών. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου