10 Ιαν 2017

INTERAMERICAN: Ιδιαίτερα θετικές αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Παρά τους επενδυτικούς κινδύνους κατά το 2016, με κύρια χαρακτηριστικά του οικονομικού περιβάλλοντος διεθνώς την αβεβαιότητα και τη διαμόρφωση αρνητικών επιτοκίων, παρατηρήθηκαν θετικές αποδόσεις μετοχικών και ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων. Στην κατηγορία των μετοχικών, διακρίθηκε ιδιαίτερα το Interamerican Νέα Ευρώπη Μετοχικό Εξωτερικού, με απόδοση 29,08%.

Αναλυτικά, από τα υπόλοιπα αμοιβαία κεφάλαια της Interamerican τις πιο σημαντικές αποδόσεις κατέγραψαν τα: (LF) Emerging Europe με 27,87%, Σταθερό Ομολογιακό Εσωτερικού με 12,58%, Ανεπτυγμένων Αγορών Μετοχικό Εξωτερικού με 8,8%, (LF) Global Equites με 8,5%, Ελληνικό Μεικτό με 6,82% και (LF) Balanced Blend με 5,28%. Φυσικά, οι εν λόγω αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές.

Η Interamerican, στον τομέα των αποταμιευτικών-επενδυτικών προϊόντων, προτείνει λύσεις μέσω της πλατφόρμας ανοικτής αρχιτεκτονικής "Capital", που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποταμίευσης και επένδυσης. Το σύστημα παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα επιλογών υπό τη διαχείριση κορυφαίων ελλήνων και ξένων επαγγελματιών διαχειριστών, με σχετική διαβάθμιση του επενδυτικού κινδύνου (επενδυτικά χαρτοφυλάκια αποταμίευσης, συντηρητικά, ισορροπημένα και επιθετικά). Τα χαρτοφυλάκια στο Capital είναι δυνατόν να συνδέονται με ασφάλιση ζωής. Η πλατφόρμα τμηματοποιείται σε δύο επίπεδα: στο Capital Invest για υψηλές επενδύσεις και το Capital Save για τη συμπλήρωση σύνταξης. Το συνολικό ενεργητικό των Capital, στο τέλος του 2016, έφθανε τα 87 εκατ. ευρώ και αριθμούσε 7.600 επενδυτές, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εταιρείας που είναι συνδεδεμένα με αμοιβαία κεφάλαια αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ.

Ως προς το οικονομικό περιβάλλον του 2017, μολονότι οι αβεβαιότητες παραμένουν, οι όποιες προσδοκίες για θετικές αποδόσεις θα βασιστούν στο δυνητικό ενδεχόμενο της βελτίωσης του παγκόσμιου μακροοικονομικού περιβάλλοντος με άξονα μια ισχυρότερη αμερικανική οικονομία. Επίσης, οι μεγάλοι διεθνείς οίκοι εκτιμούν ότι οι μετοχές έναντι των ομολόγων θα παρουσιάσουν, παγκοσμίως, καλύτερη εικόνα, με χαμηλά τα περιθώρια ανόδου σε κυβερνητικά ομόλογα Ευρώπης και Αμερικής και καλύτερες αποδόσεις σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (υψηλού ρίσκου). Στην ελληνική αγορά μετοχών και ομολόγων αναμένονται διακυμάνσεις, δεδομένων των εκκρεμοτήτων με τους Θεσμούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου