14 Φεβ 2017

INTERAMERICAN: "Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους" - Φροντίδα υγείας σε άστεγους και υπό απεξάρτηση άτομα

Οι πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας σε συνάφεια με τις επιχειρησιακές δραστηριότητες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των κοινωνικών πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN.

Στο πλαίσιο αυτό, στον τομέα φροντίδας της υγείας ευπαθών ομάδων και με κεντρική ιδέα του χορηγικού προγράμματος το "Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους", η Εταιρεία κάλυψε τις δαπάνες κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων 277 ατόμων, τα οποία παραπέμφθηκαν από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Η INTERAMERICAN, ανέπτυξε από το 2014 με τους δύο οργανισμούς συνεργασία για την εξατομικευμένη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω της ιδιόκτητης κλινικής ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC. Ήδη, η αποτελεσματική συνεργασία χορηγίας του προγράμματος ανανεώθηκε και για το 2017.

Πέραν των ιατρικών επισκέψεων, πραγματοποιήθηκαν και πολλές διαγνωστικές εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, ενδοσκοπήσεις, αιματολογικές κ.ά.). Ειδικότερα, στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής κατά την τριετία 2014-2016 αντιμετωπίστηκαν 175 περιπτώσεις υπό απεξάρτηση ατόμων προερχομένων από θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και 102 ατόμων που παρέπεμψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στο ΚΥΑΔΑ.

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις φορείς (ΚΕΘΕΑ, ΓχΣ, ΚΥΑΔΑ) είναι κοινωνικοί εταίροι της INTERAMERICAN, στο ευρύτερο επίπεδο της ανάπτυξης ουσιαστικών ενεργειών κοινωνικής υπευθυνότητας, επί πολλά χρόνια. Η συνεργασία αναδεικνύει την κοινωνική πολιτική της Εταιρείας να αξιοποιεί χορηγικά τις υποδομές που διαθέτει, το δίκτυο υγείας και την τεχνογνωσία της στον τομέα προς όφελος ευπαθών ομάδων, σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση αυξάνει τις ανάγκες φροντίδας της υγείας των απόρων, αστέγων, περιθωριοποιημένων και γενικότερα μη ασφαλισμένων ατόμων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου