9 Φεβ 2017

Με κάλυψη ΕΟΠΥΥ η ψηφιακή μαστογραφία

Στα 35 ευρώ θα αποζημιώνεται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ η ψηφιακή μαστογραφία. Η σχετική απόφαση, με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση (Φ.Ε.Κ. 3458/Β’/2016) δημοσιεύθηκε το Σάββατο σε ΦΕΚ και εντάσσεται στην απόφαση για την κοστολόγηση και αποζημίωση 85 ιατρικών και διαγνωστικών πράξεων. 

Με την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ της ψηφιακής μαστογραφίας, ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία ζητούσε εδώ και καιρό την αποζημίωση του προληπτικού ελέγχου για γυναίκες από 40-50 ετών.

Όπως διευκρινίζει όμως η Εταιρεία, σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η ψηφιακή μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού και «ως εκ τούτου, η ασφαλιστική κάλυψή της αποτελεί σπατάλη των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων των ασφαλιστικών ταμείων».

Η υπουργική απόφαση για την αποζημίωση της ψηφιακής μαστογραφίας, αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου