20 Απρ 2017

Η INTERAMERICAN στο διεθνές προσκήνιο της Ψηφιακής Υγείας

Στην αιχμή της πρωτοπορίας και στον τομέα της υγείας κινείται η INTERAMERICAΝ. Η εταιρεία, με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα υγείας από ατομικά συμβόλαια -δηλαδή, χωρίς τα ασφάλιστρα των ομαδικών ασφαλίσεων- 84 εκατ. ευρώ κατά το 2016, η μοναδική στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με ιδιόκτητες υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και νοσηλείας, επιβεβαιώνει την ηγετική παρουσία της στον κλάδο και μέσω της διεθνούς αναγνώρισης και συμμετοχής της σε κέντρα εξελίξεων, όπως είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή κοινοπραξία EURAPCO.

Η INTERAMERICAN, ως μέλος της κοινοπραξίας -όπως άλλωστε και η μητρική εταιρεία ACHMEA- συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση υγείας της EURAPCO, που οργανώθηκε στις 23 και 24 Μαρτίου στη Γερμανία, με κεντρικό θέμα την «Ψηφιακή Υγεία». Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους των οκτώ μεγάλων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών, που απαρτίζουν τη συμμαχία, οι σύγχρονες εφαρμογές και καινοτομίες της ψηφιακής τεχνολογίας, που αλλάζουν το «τοπίο» και τις παραμέτρους πρόληψης και θεραπείας, καθορίζοντας μια νέα κατάσταση πραγμάτων και στην ασφάλιση υγείας. Κατά το διήμερο της συνάντησης, έξι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) παρουσίασαν λύσεις υψηλής τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει για την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής και θετικές προσδοκίες στην καθημερινότητα των ασθενών.


Ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της INTERAMERICAN, εκπροσωπώντας την εταιρεία και ως πρόεδρος του EURAPCO Health Group, είχε την ευκαιρία να διασταυρώσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη με την ελληνική πραγματικότητα στη βάση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Η INTERAMERICAN εναρμονίζεται με τις σύγχρονες εξελίξεις και, πέρα από τι σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, σχεδιάζει τη λειτουργική του κλάδου υγείας -από τα προϊόντα μέχρι την ανάληψη του κινδύνου, τον έλεγχο και τις διαδικασίες αυτοματοποίησης (εφαρμογές «Genius», «i-CARE» κ.ά.)- επάνω στη στρατηγική της απόλυτης ψηφιοποίησης και της καινοτομίας, επιζητώντας το βέλτιστο αποτέλεσμα και τη συγκράτηση του κόστους, που αποτελεί την κύρια προτεραιότητα στην υγεία. «Με ξεκάθαρη πελατοκεντρική πολιτική, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σταθερό βηματισμό προς την Ψηφιακή Υγεία, παρακολουθώντας και συνδιαμορφώνοντας τις νέες ιδέες, μέσω και της συμμετοχής της στην EURAPCO και υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές, προς όφελος των ασφαλισμένων» υπογραμμίζει ο κ. Βελιώτης.

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN δίνει έμφαση στον τομέα της πρόληψης, έχοντας αναπτύξει ένα πρωτοπόρο στην Ελλάδα Σύστημα Υγείας που βασίζεται στο πανελλαδικό δίκτυο υγείας, με 1.417 συμβεβλημένους ιατρούς όλως των ειδικοτήτων, 540 ειδικούς συνεργάτες-χειρουργούς που αμείβονται απευθείας από την εταιρεία για επεμβάσεις, 250 διαγνωστικά κέντρα και 32 κλινικές. Τα προγράμματά της είναι τύπου Medisystem (εξετάσεων – νοσοκομειακής κάλυψης), Medihospital (νοσοκομειακής κάλυψης) και Medicash (επιδοματικά) και διαβαθμίζονται σε τρία επίπεδα καλύψεων: «Freedom», «Optimum» και «Benefit», στη λογική των ετησίως ανανεούμενων συμβολαίων που η INTERAMERICAN εισήγαγε πρώτη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με προστιθέμενη αξία τις υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και την παροχή, για ορισμένα προγράμματα, δεύτερης ιατρικής γνώμης από το παγκόσμιο δίκτυο κορυφαίων ιατρών «Best Doctors».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου