10 Απρ 2017

Συνεργασία INTERAMERICAN και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκπαίδευση ασφαλιστικών συμβούλων


Η INΤERAMERICAN, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού ενδιαφέροντός της για τον τομέα πρωτογενούς παραγωγής και την ασφάλιση με διαμεσολάβηση υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, συνεργάζεται με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση και εξειδίκευση ασφαλιστικών συμβούλων του εταιρικού δικτύου πωλήσεων σε θέματα σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε πρώτη φάση παρακολούθησαν συνολικά 32 συνεργάτες της εταιρείας, που πιστοποιήθηκαν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για τις γνώσεις που απέκτησαν. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αναπτύχθηκε το πρόγραμμα αφορούσαν σε βασικά στοιχεία γνώσης για τις καλλιέργειες: συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας με όργωμα, υπαιθρίων και υπό κάλυψη κηπευτικών καλλιεργειών, αμπελοκαλλιέργειας και οινοποιΐας, δενδρωδών καλλιεργειών, ανθοκομίας υπαίθριας και υπό κάλυψη, καθώς και καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Ακόμη, η εκπαίδευση περιέλαβε και αναφορά σε μεθόδους επικοινωνίας και εισαγωγής της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα, πληροφόρηση για τον πρώτο και δεύτερο πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), τις ενισχύσεις και προϋποθέσεις είσπραξης, τα επενδυτικά προγράμματα για τις αγροτικές καλλιέργειες και την εγκατάσταση νέων αγροτών, την ανάλυση του αγροτικού εισοδήματος και την παραγωγική εξειδίκευση γεωργικών επιχειρήσεων (μεγέθη και οριοθέτηση).



Σκοπός της συνεργασίας της INTERAMERICAN με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι η ανάπτυξη γνώσεων των συνεργατών της εταιρείας για τον δύσκολο κλάδο της γεωπονίας, η αναγνώριση των χαρακτηριστικών και των κινδύνων των καλλιεργειών ανά είδος, καθώς και των χαρακτηριστικών του αγροτικού και υπαίθριου πληθυσμού της χώρας μας, ώστε να είναι αποτελεσματική η προσέγγισή του με στόχο την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών και τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη. Η εκπαίδευση των ασφαλιστικών συμβούλων της INTERAMERICAN, συνολικής διάρκειας 32 ωρών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. 

Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζεται στην εκπαίδευση των δύο ομάδων συνεργατών που έχει οργανώσει για τις αγροτικές ασφαλίσεις -των εξειδικευμένων συμβούλων και αυτών που δραστηριοποιούνται σε γεωργικές περιοχές της Ελλάδος- από τη μητρική ACHMEA, η οποία έχει μακρά παράδοση στις γεωργικές ασφαλίσεις στις Κάτω Χώρες και διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης υλοποιείται από τη Διεύθυνση αγροτικών Ασφαλίσεων (επικεφαλής η Έφη Κοκορέλη) και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Συνεργατών της εταιρείας (επικεφαλής ο Νίκος Σωφρονάς).

Σήμερα στη χώρα μας, ο αγροτικός τομέας, με συνεισφορά στο ΑΕΠ περί το 4% και με προοπτική κομβικού ρόλου στην προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, ασφαλιστικά αποτελεί πρόκληση. Επισημαίνεται ότι στην ασφάλιση του αγροτικού τομέα, η INTERAMERICAN εισήλθε το 2016 με νέα, πρωτοποριακά προγράμματα, εστιάζοντας στη συστηματική αντιμετώπιση πολλαπλών φυσικών και επιχειρηματικών κινδύνων. 

Η εταιρεία παρέχει στον επαγγελματία αγρότη τη δυνατότητα επιλογής και σύνθεσης καλύψεων για αγροτικές κατοικίες και κτήρια (γεωργικά, κτηνοτροφικά), εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και εξοπλισμό θερμοκηπίων, γεωργικά μηχανήματα υπαίθρου και αγροτικά οχήματα, μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας, φυτική παραγωγή υπαίθρια και εντός θερμοκηπίου, μεταφορές αγροτικών προϊόντων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων: γενική, εργοδότη και προϊόντος. Ειδικότερα όσον αφορά στην ασφάλιση της φυτικής παραγωγής, αυτή παρέχεται είτε ως κάλυψη φυτικής παραγωγής θερμοκηπίου είτε υπαίθριων καλλιεργειών για σειρά κινδύνων, εξειδικευμένων για την κάθε κατηγορία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου