21 Ιουν 2017

Έρευνα MetLife: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για τις Παροχές Ομαδικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

Η έρευνα Employee Benefits Trends Study (EBTS) είναι μία έρευνα που διεξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τις Παροχές Ομαδικής Ασφάλισης κατευθείαν από εργαζόμενους και εργοδότες.

Η EBTS έτρεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2016, από ανεξάρτητη Εταιρεία Ερευνών, και σκοπός της ήταν να αποτυπώσει τις τρέχουσες πρακτικές και τάσεις στις Παροχές Ομαδικής Ασφάλισης. Αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες αυτού του είδους, εξετάζοντας τόσο την πλευρά των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων πάνω σε θέματα Ομαδικής Ασφάλισης, γεγονός που τη διαφοροποιεί από πολλές άλλες έρευνες της αγοράς. H αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται στις ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχει διεξαχθεί και σε άλλες 11 χώρες στον κόσμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, σε 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο & Ηράκλειο). Σε αυτήν συμμετείχαν 151 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ελληνικές και πολυεθνικές, που είχαν ενεργό πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης καθώς και 302 εργαζόμενοι των εταιρειών αυτών.

Δείτε τα συνοπτικά αποτελέσματα της έρευνας στην πηγή εδώ


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου