16 Ιουν 2017

INTERAMERICAN: Πρόληψη και διαχείριση χρονίων νόσων όπως του σακχαρώδους διαβήτη

Η προληπτική αντιμετώπιση χρονίων νόσων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, απασχολεί ιδιαίτερα την INTERAMERICAN, που εντάσσει σχετικές πρωτοβουλίες στο σχέδιο εταιρικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» για τη φροντίδα της υγείας και σε συνάφεια με τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της για την ασφάλιση και τις υπηρεσίες υγείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ήταν και φέτος χορηγός της 3ης εκστρατείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη» για την πρόληψη, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τη νόσο, στον άξονα της ιδέας του «δικαιώματος στην υγεία για όλους» που η INTERAMERICAN προωθεί και υποστηρίζει με ποικίλες ενέργειες. Την εκστρατεία οργάνωσε η ομότιτλη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία από τις 20 έως τις 27 Μαΐου, με διαδοχικούς σταθμούς στα νησιά Νάξος, Δονούσα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίος, Σίκινος και Φολέγανδρος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών.



Με στόχο την αφύπνιση περισσοτέρων από 3.000 νησιωτών όλων των ηλικιών για τη νόσο, που πλήττει μεγάλο πληθυσμό και σε σημαντικό ποσοστό δεν αναγνωρίζεται από τους πάσχοντες - δεν έχει διαγνωσθεί, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ιατροί που στελέχωσαν την αποστολή παρείχαν δωρεάν εξετάσεις (γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμικού ελέγχου, συνδρόμου διαβητικού ποδιού) και πραγματοποίησαν ενημερωτικά σεμινάρια. Η χρήση διαδικτυακών - κοινωνικών μέσων επικοινωνίας πολλαπλασίασε τη διάχυση των πληροφοριών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη.

Η ανησυχητική εξάπλωση της νόσου -υπολογίζονται οι πάσχοντες να φθάσουν τα 500 εκατομμύρια μέχρι το 2030, σε σχέση με τους περίπου 336 εκατομμύρια το 2011 σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη- από διαβήτη τύπου 2, που οφείλεται κυρίως στον σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής, είναι δυνατόν να περιοριστεί με ένα συνδυασμό τακτικού ελέγχου και καλών συνηθειών. Η διαχείριση χρονίων νόσων αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος πρώτης γραμμής για την INTERAMERICAN, που τη συνδέει προοπτικά με την έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνείς συμπράξεις που αναπτύσσουν σχετική προβληματική και πρακτικές, όπως είναι η κοινοπραξία κορυφαίων ασφαλιστικών επιχειρήσεων ΕURAPCO και ο παγκόσμιος οργανισμός εταίρων υγείας Federation of Health Plans (η μοναδική από την Ελλάδα ασφαλιστική εταιρεία). 

Αυτή την ασφαλιστική προσέγγιση της INTERAMERICAN συμπληρώνουν η υποστήριξη του κοινωνικού και επιστημονικού έργου οργανισμών και φορέων για την υγεία και η χορηγική παροχή υπηρεσιών με αξιοποίηση των υποδομών της εταιρείας, με γνώμονα την οργανωμένη εταιρική υπευθυνότητα απέναντι στις ανάγκες φροντίδας της υγείας της ευρύτερης κοινωνίας.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου