11 Ιουλ 2017

ΕΕΑ: Δημιουργείται το Πανελλαδικό Μητρώο Ασφαλιστών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία Πανελλαδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, όπως αυτό προβλέπεται από την Οδηγία IDD,  και στηρίζει τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση να αποκτήσει ένα ακόμα ουσιαστικό εργαλείο που θα αναδεικνύει την παρουσία της και θα αποτελεί  εχέγγυο για την εργασία των χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος και αναφέρθηκε στο θετικό της πρωτοβουλίας για δημιουργία  πανελλαδικού μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, κάτι το οποίο ήδη υπάρχει και λειτουργεί στο πεδίο αρμοδιότητος του ΕΕΑ.

Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ του προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλου, του προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ι.  Χατζηθεοδοσίου, του προέδρου της ΕΑΕΕ κ. Δ. Μαζαράκη  και της διευθύντριας κ. Μαργ. Αντωνάκη, και του προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Χρ. Σαρδελή υπήρξε συμφωνία για δράσεις που θα διευκολύνουν τη δημιουργία, την κατάρτιση και την τήρηση του Μητρώου. 

Οι  συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει το Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τη διαφάνεια στον κλάδο και την ποιοτική ενίσχυσή του στην άποψη των καταναλωτών.

Σε αυτό θα καταγραφούν όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της χώρας  και θα συνθέσουν τη βάση δεδομένων, στην οποία ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να βρίσκει το όνομα του ανθρώπου που του συστήθηκε ως ασφαλιστής. Η δυνατότητα αυτή θα έλθει να συμβάλει στην εγκυρότητα του κλάδου αφού το κάθε μέλος του θα είναι στη λίστα.

Ο καθένας  ξεχωριστά από τους παρευρισκόμενους τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας και συμφωνήθηκε επί της αρχής να υποβληθούν προτάσεις για την υλοποίηση της δημιουργίας του μητρώου.

Η δημιουργία Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος,  στο οποίο θα είναι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ασκούν το Bancassurance,  αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διαφάνεια την οποία φέρνει και η εφαρμογή της Οδηγίας IDD, που ως γνωστό τον επόμενο χρόνο θα έχει υιοθετηθεί πλήρως  και θα ισχύσει και στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι ήδη στο Ε.Ε.Α. υπάρχει και λειτουργεί σχετικό μητρώο με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  που ανήκουν στο Επιμελητήριο. 


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου