12 Ιουλ 2017

Έλεγχοι Τροχαίας: 7.510 «επικίνδυνες» παραβάσεις μέσα σε 15 ημέρες!

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, στην επικράτεια.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο μέσα από τη συντονισμένη δράση των Υπηρεσιών Τροχαίας έχουν βεβαιωθεί 7.510 «επικίνδυνες» παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.


Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα των Υπηρεσιών Τροχαίας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση κράνους, υπέρβαση ορίου ταχύτητας κ.λπ.).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται ήδη από το έτος 2016 με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ο σχεδιασμός των Υπηρεσιών Τροχαίας επικεντρώθηκε στη διαπίστωση παραβάσεων που αφορούσαν στη μη χρήση κράνους και στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας , ως εξής:

  • την εβδομάδα από 26-6 έως 2-7-2017, συγκροτήθηκαν 567 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 2.005 παραβάσεις, για μη χρήση κράνους,
  • την προηγούμενη εβδομάδα (3-7 έως 9-7-2017), συγκροτήθηκαν 647 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 5.505 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου