20 Ιουλ 2017

Groupama Ασφαλιστική: Σταθερά σε πορεία κερδοφορίας και το 2016


Ιδιαιτέρως θετικά ήταν για την Groupama Ασφαλιστική τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2016.

Σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον το οποίο, παρά τις ενδείξεις μιας σχετικής σταθεροποίησης, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από δυσχέρειες στο επιχειρείν και υποχώρηση της κατανάλωσης, η Groupama Ασφαλιστική κατέγραψε ακόμα μία θετική χρήση για το οικονομικό έτος 2016.

Συνοπτικά, η εταιρεία:
  • Σταθεροποίησε την παραγωγή της στους στόχους που είχε θέσει
  • Διατήρησε την κερδοφορία της σε υψηλά επίπεδα
  • Ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση της σε κλάδους ιδιαίτερα σημαντικούς για τη δραστηριότητά της, όπως το Αυτοκίνητο και η Υγεία
  • Συνέχισε να υλοποιεί πολιτική συνετής διαχείρισης των κινδύνων
  • Διατήρησε τον δείκτη συνολικών ζημιών/εξόδων του κλάδου Ασφάλισης κατά Ζημιών σε εξαιρετικά κερδοφόρο ποσοστό
  • Αύξησε τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις
  • Μείωσε τα γενικά έξοδα, ως αποτέλεσμα μιας προσεκτικής, σοβαρής διαχείρισης
  • Αύξησε το ποσοστό κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας II στο 121% το 2016 από 117% το 2015.
Πιο αναλυτικά:

Πάρα το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Groupama Ασφαλιστική συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη χρήσης €7,3 εκ. για το 2016. Η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε €135,57εκ. (συμπεριλαμβάνοντας την παραγωγή των επενδυτικών προϊόντων). Στον κλάδο Ασφάλισης κατά Ζημιών η παραγωγή μειώθηκε κατά 4,1% ενώ αύξηση παρουσίασε συνολικά ο Κλάδος Ζωής κατά 1,6%.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Κλάδου Ζωής (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των επενδυτικών προϊόντων) διαμορφώθηκε στα 53,1 εκ. ευρώ. Η θετική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο κατά 1,6% στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή των ατομικών συμβολαίων υγείας και συμπληρωματικών ασφαλίσεων, η οποία αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η παραγωγή των αποταμιευτικών προϊόντων κινήθηκε ανοδικά κατά 4%, καθώς η αύξηση των εισφορών στα ομαδικά συνταξιοδοτικά (DAF) αντιστάθμισε την μείωση στην παραγωγή των προϊόντων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Στον Κλάδο Αυτοκινήτου, η εταιρεία κατάφερε για άλλη μια χρονιά να παρουσιάσει απόδοση καλύτερη της αγοράς, αυξάνοντας το μερίδιό της. Παράλληλα, στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, το μερίδιο αγοράς ανήλθε σε 5,1% το 2016 από 4,9% το 2015, ενώ στον κλάδο Χερσαίων Οχημάτων το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 5,5% το 2016 σε σχέση με 5,1% το 2015.

Σε ότι αφορά τον Κλάδο Πυρός, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 21,4 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά -7,4%. Η μείωση αυτή αντανακλά τις συνθήκες πίεσης που παρατηρούνται στην ασφαλιστική αγορά, όπου η μεταβολή της παραγωγής είναι επίσης μειωμένη κατά -2,8%.
Σε σχέση με τα τεχνικά αποτελέσματα, η συνετή διαχείριση κινδύνων αποτυπώνεται στον δείκτη συνολικών ζημιών και εξόδων, ο οποίος το 2016 διαμορφώθηκε στο εξαιρετικά κερδοφόρο επίπεδο του 84,9% για το κλάδο ασφαλίσεων κατά Ζημιών. Στον κλάδο Αυτοκινήτου, ο συνολικός δείκτης ζημιών και εξόδων αυξήθηκε κατά 5,4 μονάδες σε σχέση με τα επίπεδα του 2015 και ανήλθε στο 84,6%, ενώ σημαντικά θετικό είναι για το 2016 και το αποτέλεσμα στον κλάδο Πυρός όπου ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 80,8% έναντι 79,4% το 2015.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του 2016, ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, σχολίασε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις μας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνθετο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε. Σε γενικές γραμμές έχουμε βελτιώσει τους δείκτες και τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους από τους επί μέρους τομείς της δραστηριότητάς μας – κι αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς από το σύνολο των ανθρώπων της εταιρείας μας, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική και εποικοδομητική συνεισφορά των δικτύων των συνεργατών μας.

Αντιμετωπίσαμε τις αντικειμενικές δυσκολίες με στιβαρό και συνετό management, ενώ παράλληλα επιμείναμε στις επενδύσεις μας στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας. Ήδη οι καρποί της προσπάθειάς μας αυτής είναι ορατοί, όχι μόνο στα οικονομικά μας επιτεύγματα, αλλά και στο επίπεδο εξυπηρέτησης των τελικών πελατών μας.

Όντας μέλος ενός διεθνούς ασφαλιστικού Ομίλου που φιλοδοξεί να βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις στις αγορές στις οποίες επιχειρεί, θα συνεχίσουμε στον δρόμο της πρωτοπορίας, συνδυάζοντας πάντα την επιχειρηματική επιτυχία με την ακεραιότητα και την έμπρακτη κοινωνική υπευθυνότητα».



Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου