11 Ιουλ 2017

INTERAMERICAN: Δωρεά ασθενοφόρου οχήματος στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Πάρο

Ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα υγειονομικής διακομιδής ασθενών-τραυματιών, για τις ανάγκες της κοινωνίας της Πάρου, χορήγησε η INTERAMERICAN στο τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ).

Η ΕΟΔ Κυκλάδων, με έδρα στη Νάουσα Πάρου, λειτουργεί από το 2003 ως εθελοντική οργάνωση - μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εθελοντές που είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για παροχή Πρώτων Βοηθειών. Η Ομάδα παρέχει την επικουρική συνεργασία της στο Κέντρο Υγείας Πάρου και το ΕΚΑΒ για Πρώτες Βοήθειες και διακομιδές, όταν αυτή ζητείται από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι σχετικές ανάγκες του νησιού αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες και η δωρεά ήλθε σε κατάλληλη στιγμή για την ΕΟΔ, προς αντικατάσταση του παλαιού και μη λειτουργικού, πλέον, οχήματος.



Το ασθενοφόρο παραδόθηκε στις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που οργανώθηκε στη Μάρπησσα Πάρου. Μετά τις ομιλίες, κατά τις οποίες τονίστηκε η ουσιαστική αξία της προσφοράς του ασθενοφόρου για την τοπική κοινωνία, ακολούθησε παρουσίαση από τον Β. Παναρίτη, ιατρό - μέλος της τοπικής ΕΟΔ, με θέμα την αξιολόγηση κινδύνων - περιστατικών και την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, ό έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου, Κ. Μπιζάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, Ρ. Βατίστας, εκπρόσωποι δημοτικών επιχειρήσεων, τοπικών συλλόγων και πλήθος κατοίκων της Μάρπησσας, ενώ εκπροσωπήθηκαν τόσο η κεντρική διοίκηση της ΕΟΔ (Κ. Μητράγκας, γενικός διευθυντής και Μ. Κουρκουτά, γραφείο Τύπου) όσο και η διοίκηση της INTERAMERICAN (Γ. Ρούντος, διευθυντής και Χ. Ελευθερίου, προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Υπευθυνότητας) και το διοικητικό Γραφείο Πωλήσεων Αμαρουσίου Αττικής (Λ. Γερασίμου, συντονιστής και Α. Κωστόπουλος, unit manager), το οποίο διαμεσολάβησε για τη χορηγία. Παρούσα ήταν και η πολυμελής ομάδα των εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ Κυκλάδων με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γ. Μπαρμπαρίγο.

Επισημαίνεται ότι η συνέργεια της INTERAMERICAN με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στη βάση συμφώνου συνεργασίας από το 2014, προβλέπει τη συνδρομή της εταιρείας με παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας σε διασωστικές και άλλες δράσεις της ΕΟΔ, καθώς και υποστήριξη πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων. Από την πλευρά της, η ΕΟΔ συνεργάζεται με την INTERAMERICAN κυρίως για την εκπαίδευση πολιτών και εργαζομένων της εταιρείας στις Πρώτες Βοήθειες.

Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου