10 Ιουλ 2017

INTERAMERICAN: Χορηγός εκδήλωσης προβληματισμού για τα “fake news”

Το ενδιαφέρον της για την έγκυρη, ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση εκφράζει η INTERAMERICAN, ως χορηγός της εκδήλωσης που οργανώνει ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΕΔΕ με θέμα «Fake News. Ποιος θα τα σταματήσει;».

Η Εταιρεία, έχοντας τακτική αλληλεπίδραση με τα ΜΜΕ, που συμπεριλαμβάνει στον κύκλο των ενδιαφερομένων μερών της, προσεγγίζει με αυξημένη υπευθυνότητα τα ζητήματα επικοινωνίας και δημοσιότητας. Η εκδήλωση, που σχεδιάστηκε από τον ΤΕΥΠ για να δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν και να αναδειχθούν οι πτυχές του ιδιαίτερα διαδεδομένου φαινομένου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Public της πλατείας Συντάγματος.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά στις ημέρες μας -και λόγω του διαδικτύου- έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, έχοντας πλέον αναδειχθεί σε κρίσιμο οικουμενικό ζήτημα που δηλητηριάζει τον δημόσιο λόγο, διαβρώνει την ενημέρωση και απειλεί προσωπικότητες, επιχειρήσεις, κράτη, την ίδια την ουσία της αλήθειας. Σε μια χώρα, μάλιστα, όπως η Ελλάδα όπου το Internet κατέχει την πρώτη θέση στην ενημέρωση, η αναγνώριση των κινδύνων από την ανησυχητική εξάπλωση του προβλήματος και η αντιμετώπισή του είναι ζήτημα κορυφαίου ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση, δημοσιογράφοι και ειδικοί της επικοινωνίας θα παρουσιάσουν την έννοια και την ιστορία των fake news, θα μιλήσουν για τον ρόλο του επαγγελματία δημοσιογράφου απέναντι στην επέλαση τους, θα ανατρέξουν στις ρίζες του φαινομένου, την αγορά της επικοινωνίας, τα brands και το θεσμικό πλαίσιο. Θα αναφερθούν στο κοινωνιολογικό/ψυχολογικό πλαίσιο και στις αιτίες αποδοχής του από την κοινωνία μας. Ακόμη, θα μιλήσουν για την αντίδραση των επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα Case Studies.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου