21 Ιουλ 2017

Όμιλος AXA: Μέχρι το 2025 θα ηλεκτροδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η ΑΧΑ είναι μέλος του RE100, μιας πρωτοβουλίας για τη συνεργασία μεγάλων εταιρειών, οι οποίες δεσμεύονται να αξιοποιούν για τις ανάγκες τους, 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ως Εταιρεία που χαράσσει μακροπρόθεσμη στρατηγική, η ΑΧΑ, αναγνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή και η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταφέρουν κατ’ αντιστοιχία κινδύνους και ευκαιρίες που χρήζουν προσοχής. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα χρειαστεί να μειωθούν δραστικά για να μειωθούν οι κίνδυνοι από την αλλαγή του κλίματος.


Αποτελώντας από το 2015 την πρώτη παγκόσμια ασφαλιστική Εταιρεία που αποεπενδύει από τον λιγνίτη και έχοντας ξεκάθαρη φιλοδοξία να τριπλασιάσει τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις μέχρι το 2020, πλέον ο Όμιλος της ΑΧΑ ορίζει ως στόχο να μεταβεί σε 100% αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των αναγκών του σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2025.

Το 2015, το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον Όμιλο ΑΧΑ ήταν 36%. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 53%, το 2016. Στο νέο στόχο του 100% θα συμπεριληφθούν όλες οι εγκαταστάσεις της ΑΧΑ καθώς και τα κέντρα διαχείρισης δεδομένων (data centers) του Ομίλου.

Η ανάπτυξη λύσεων που είναι φιλικές προς το περιβάλλον δεν είναι μόνο καλές για τον πλανήτη αλλά ωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε κάθε κλάδο της οικονομίας.

«Ως μέλη του RE100, αναγνωρίζουμε ότι η ισχύς βρίσκεται στη συνεργασία. Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις με κυρίαρχες εταιρείες από όλο τον κόσμο για να πούμε ότι η μετάβαση προς τη χρήση ενέργειας που είναι φιλική για το περιβάλλον, δεν αλλάζει. Το μέλλον όλων μας είναι “καθαρό, πράσινο και λαμπερό”» αναφέρει η Alice Steenland, Chief Corporate Responsibility Officer του Ομίλου ΑΧΑ.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου