30 Αυγ 2017

INTERAMERICAN: "Γνωριμία με την Κληρονομιά μας"

Στο πλαίσιο αναφοράς της INTERAMERICAN στην Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», η εταιρεία έχει δώσει τη δυνατότητα της συμμετοχής σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία και σε εργαζομένους της, παρέχοντας και φέτος 12 συνδρομές φυσικών μελών.

Το «Διάζωμα», του οποίου η INTERAMERICAN αποτελεί εταιρικό μέλος από το 2013, εστιάζει στην αποκατάσταση, διατήρηση και ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την ένταξη και λειτουργία τους στη σύγχρονη ζωή, τη χάραξη πολιτισμικών διαδρομών και τη συμβολή στη σύνθεση εθνικού «προϊόντος» που μπορεί να ενσωματώνει και άλλα τοπικά χαρακτηριστικά (φυσικό περιβάλλον, πρωτογενή παραγωγή κ.λπ.). Ειδικότερα η εταιρεία, ως μέλος, έχει συνδράμει στην υλοποίηση της μελέτης του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάδειξης του ευρύτερου περιβάλλοντος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου - μελέτη που στις αρχές του έτους άνοιξε την «πόρτα» στην ένταξη του σχετικού περιβαλλοντικού έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η παροχή συμμετοχής στο «Διάζωμα», εκ μέρους της ΙΝΤERAMERICAN, σε εργαζομένους της εγγράφεται στην εταιρική πρωτοβουλία υπευθυνότητας «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», στον άξονα του πολιτισμού και της παιδείας. Στόχο αυτού του προγράμματος αποτελεί η ισορροπία της προσωπικής και της εργασιακής ζωής των εργαζομένων. Για την επαφή τους με τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, η εταιρεία οργανώνει τακτικά επισκέψεις ξενάγησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με πιο πρόσφατη την ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς ως «ημέρα εναλλακτικής εργασίας». Ανάλογες εκδρομές έχουν πραγματοποιηθεί κατ’ επανάληψη στην αρχαία Επίδαυρο και την αρχαία Μεσσήνη, με φιλοξενία και ξενάγηση από τους επικεφαλής των έργων αρχαιολόγους, καθηγητές Β. Λαμπρινουδάκη και Π. Θέμελη αντιστοίχως. Ξεναγήσεις έχουν οργανωθεί για το προσωπικό και στα Μουσεία Ακροπόλεως, Αρχαιολογικό, Νομισματικό, Κυκλαδικής Τέχνης, Βυζαντινό, Μπενάκη και Ισλαμικής Τέχνης.

«Στο δόγμα υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, ο πολιτισμός αναγνωρίζεται ως πηγή διαχρονικών αξιών για τη συνέχεια του «νήματος» και την πρόοδο στην κοινωνική ζωή, που μπορεί να τροφοδοτεί τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ευημερία και να υποστηρίζει, σε εταιρικό επίπεδο και στην πράξη, τις σχέσεις συνοχής στην κοινωνία των εργαζομένων, την κουλτούρα και την ποιότητα στο καθημερινό εργασιακό περιβάλλον» τονίζει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου. Ο πολιτισμός αντανακλάται ευδιάκριτα στην κοινωνική ταυτότητα της INTERAMERICAN και μέσα από άλλες πρωτοβουλίες για τα Γράμματα, τις Τέχνες και την Παράδοση.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου