Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της INTERAMERICAN για την ασφαλιστική προσέγγιση του πρωτογενούς τομέα ανέδειξε η συμμετοχή της εταιρείας στη δεύτερη "Συνάντηση Κορυφής για την Αγροτική Οικονομία" (The Second Agricultural Business Summit), που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Δεκεμβρίου από τον Economist, υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης), με σύμπραξη της Ολλανδικής Κυβέρνησης που εκπροσωπήθηκε από τον πρέσβη Caspar Veldkamp και ουσιαστική υποστήριξη εκ μέρους του ΕλληνοΟλλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου (HeDA).
Κατά τις εργασίες της Συνάντησης, την οποία η INTERAMERICAN υποστήριξε και ως χρυσός χορηγός, ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανήγγειλε την ετοιμότητά της για ασφαλιστική δραστηριοποίηση στον αγροτικό τομέα. Στο θεματικό πλαίσιο για την αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα και την ανταγωνιστικότητά της στο σύγχρονο, ταχύτατα μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και μέσα από την επικαιροποιημένη θεώρηση των αυξανομένων κινδύνων, ο κ. Κώτσαλος επεσήμανε ότι η INTERAMERICAN από τις αρχές του νέου έτους θα εισέλθει ασφαλιστικά στον τομέα με προσεκτικά βήματα. ´Οπως ανέφερε, η εταιρεία διαθέτει το σημαντικό πλεονέκτημα της εξαιρετικά αναπτυγμένης σχετικής τεχνογνωσίας των μετόχων της -της ολλανδικής ACHMEA- που μετρά περισσότερα από 200 χρόνια εμπειρίας, ενώ τόνισε ότι τα προγράμματα ασφάλισης INTERAMERICAN θα λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς τις υφιστάμενες καλύψεις που παρέχει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).
Σε πρώτη φάση, η εταιρεία στοχεύει στην κάλυψη της συμβολαιακής γεωργίας σε συνεργασία με επιχειρήσεις, παραγωγούς και τράπεζες. Στη συμβολαιακή γεωργία έχουν ενταχθεί χιλιάδες αγρότες και η INTERAMERICAN θα ασφαλίζει κτήρια και εγκαταστάσεις, φυτική παραγωγή, μεταφορές, μηχανολογικό εξοπλισμό και αστικές ευθύνες, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ασφάλιση ζωικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι η εν δυνάμει αγορά ασφαλίσεων για τον πρωτογενή τομέα είναι μεγάλη, με ένα μικρό ποσοστό αυτή τη στιγμή να δραστηριοποιέιται στη συμβολαιακή καλλιέργεια και κτηνοτροφία.
Τις εργασίες του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη απασχόλησαν, γενικότερα, η κοινή αγροτική πολιτική μεταρρύθμισης 2014-2020, η νεοφυής (start-up) επιχειρηματικότητα και η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας που αλλάζει τα οικονομικά και παραγωγικά δεδομένα, ενώ εισηγήσεις διατυπώθηκαν για σημαντικά ζητήματα όπως τα εργαλεία χρηματοδότησης στον αγροτικό τομέα, η ποιότητα τροφίμων - η πιστοποίηση, η προστασία του περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες προς τον καταναλωτή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου