7 Δεκ 2015

Μηνιαία Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Γιατί είναι χρήσιμη και ποιες ασφαλιστικές την προσφέρουν


Εντοπίζοντας την ανάγκη αρκετών κατόχων οχημάτων για μια προσιτή λύση ασφάλισης η οποία να είναι οικονομικά συμφέρουσα, ενώ παράλληλα να τους δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσουν τα οχήματά τους για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αρκετές ασφαλιστικές δημιούργησαν και προσφέρουν τη λύση της μηνιαίας ασφάλισης αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων να αποκτήσουν ασφάλεια, χωρίς να επιβαρυνθούν με μεγάλο ασφάλιστρο και χωρίς να ρισκάρουν περαιτέρω.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται


Η ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα, έρχεται ως λύση στις περιπτώσεις που χρειάζεσαι ασφάλεια για σύντομο χρονικό διάστημα (είτε γιατί πχ θα μεταβιβάσεις το αυτοκίνητο, είτε θα καταθέσεις πινακίδες, είτε θες να πάρεις πίσω τις πινακίδες και να το κυκλοφορήσεις για περιορισμένο χρονικό διάστημα κτλ.) ή απλά θες να ελέγξεις τα έξοδά σου και σαν προσωρινή λύση να σε διευκολύνει οικονομικά.

Όπως είχαμε αναφερθεί και στο θέμα της τρίμηνης ασφάλισης αυτοκινήτου, η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί μια προσωρινή λύση ανάγκης η οποία ενδεχομένως σε βάθος χρόνου να μη συμφέρει οικονομικά, καθώς στα εξαμηνιαία ή ετήσια ασφάλιστρα επιτυγχάνεις στο σύνολο σαφώς καλύτερη τιμή. 

Προκειμένου όμως να μη μείνει το αυτοκίνητο ούτε για μια μέρα χωρίς ασφάλεια, η ασφάλιση με το μήνα ήρθε να προστεθεί ως μια λύση με σαφώς πιο προσιτό κόστος, καθώς το ποσό που προκύπτει ως ασφάλιστρο είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα μη ξεπερνώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τα 30 ευρώ.

Ποιες ασφαλιστικές προσφέρουν ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα

Ας δούμε τις ασφαλιστικές εταιρίες που προσφέρουν την επιλογή μηνιαίας ασφάλισης αυτοκινήτου:

Hellas Direct
Μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας Timeline σου δίνει τη δυνατότητα να καθορίσεις ο ίδιος τις ημέρες ασφάλισης του οχήματος επιλέγοντας διάρκεια ασφάλισης που ξεκινάει από 30 ημέρες. 

International Life
Τους τελευταίους μήνες η εταιρία διαθέτει το νέο πρόγραμμα μηνιαίας ασφάλισης αυτοκινήτου Vroom. Πρόσφατα σε συνεργασία με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα προσφέρει τη δυνατότητα της μηνιαίας ασφάλισης αυτοκινήτου μέσω κουπονιού που βρίσκεται εντός της εφημερίδας, μόνο με 16 € το μήνα.

Prime Insurance
Η εταιρία δίνει τη δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου ασφαλίστρου, ώστε οι πελάτες να έχουν την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη, για σύντομη χρονική διάρκεια και με χαμηλός κόστος.

ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική 
Η Δύναμις Ασφαλιστική προσφέρει ασφάλεια αυτοκινήτου διάρκειας 45 ημερών προσφέροντας τις βασικές καλύψεις και το ασφάλιστρο να κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 30 ευρώ.

Τι πρέπει να προσέξεις

Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι χρειάζεται προσοχή στη λήξη της διάρκειας των 30 ημερών, καθώς πρόκειται για σύντομο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να μεριμνήσεις για την έγκαιρη ανανέωση της ασφάλειας, διαφορετικά αν ξεχαστείς το αυτοκίνητο μένει ανασφάλιστο, ενώ και το συνολικό κόστος ασφάλισης αν το δούμε συνολικά μετά από μερικούς μήνες, οικονομικά οπωσδήποτε συμφέρει να αλλάξει σε ανώτερης διάρκειας ασφαλιστήριο συμβόλαιο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου