23 Φεβ 2019

Πως να τοποθετήσεις σωστά και εύκολα τις χιονοαλυσίδες στο αυτοκίνητο [Video]

Όταν βρεθείς στην ανάγκη να βάλεις αλυσίδες στο αυτοκίνητο, συνήθως οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Έχεις να αντιμετωπίσεις πολύ κρύο, πιθανή χιονοθύελλα, παγετό, θερμοκρασίες κοντά ή κάτω από το μηδέν, ίσως το αυτοκίνητο σου μπλοκάρει το δρόμο, πίεση λόγω καιρικών συνθηκών και χρόνου που βρίσκεσαι εκτεθειμένος εκτός αυτοκινήτου κτλ. Με απλά λόγια έχεις να αντιμετωπίσεις παράγοντες που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζεις από πριν τη σωστή διαδικασία τοποθέτησης των χιονοαλυσίδων στο αυτοκίνητο σου. Ειδικά σε περιπτώσεις που αναμένεται να κινηθείς σε περιοχές με χιόνι ή πάγο και σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί ενημέρωση από τη μετεωρολογική υπηρεσία για έντονη χιονόπτωση, αξίζει να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις λίγα λεπτά να δεις στην πράξη πως να τοποθετείς τις αλυσίδες κατάλληλα και με ασφάλεια, ώστε να μάθεις τη διαδικασία και να βελτιώσεις τον χρόνο τοποθέτησης όταν αργότερα βρεθείς στην ανάγκη κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες.

Δες στο παρακάτω βίντεο τα βήματα και τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να γίνει σωστά η τοποθέτηση των χιονοαλυσίδων στο αυτοκίνητο σου, και δοκίμασε το στην πράξη ώστε να εξοικειωθείς και να είσαι σε ετοιμότητα όταν χρειαστεί στο δρόμο.

(Ευχαριστούμε την εταιρία αξεσουάρ αυτοκινήτου NikoAutoCare για το χρήσιμο βίντεο)





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου