27 Φεβ 2014

Παράδοξα στις ασφαλισμένες ζημιές της Κεφαλονιάς


Πιθανό είναι κάποια συμβόλαια να είναι συνδεδεμένα με στεγαστικά και κάτοχοί τους είτε αγνοούν ότι καλύπτονται ή δεν αποπληρώνουν το δάνειο

Λιγότερες από το 50% των περιπτώσεων της 
Κεφαλονιάς που υπέστησαν ζημιές και καλύπτονταν από ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν σπεύσει να κάνουν αναγγελία, προκαλώντας απορία για τους λόγους της «αποχής».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw στην Κεφαλονιά τα ασφαλιστήρια μόλις και υπερβαίνουν τις 3 χιλιάδες συμβόλαια καταδεικνύοντας ότι ο αριθμός είναι πολύ χαμηλός δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών έχουν γίνει λόγω κάποιου τραπεζικού δανείου.

Από αυτές τις περιπτώσεις περίπου 750 είναι αυτές που έπαθαν κάποια ζημιά την οποία και μπορούν να την δηλώσουν στην ασφαλιστική τους προκειμένου να αποζημιωθούν.

Ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν κινήσει τις διαδικασίες λιγότερες από τις μισές (περίπου 300-350) και οι αναγγελίες έχουν περιοριστεί σε αυτόν τον αριθμό. Οι γνώστες της αγοράς εκτιμούν πώς περίπου 150 περιπτώσεις θα έχουν ζημιές που βρίσκονται κάτω από τα όρια απαλλαγών οπότε και οι κάτοχοι αυτών των ασφαλιστηρίων δεν έχουν λόγο να εμφανιστούν. Συνεπώς κάπου στις 300 με 350 περιπτώσεις ασφαλισμένων είναι αυτές που αναζητούνται και δεν έχουν εμφανιστεί να κάνουν χρήση των συμβολαίων τους.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς αποδίδουν το γεγονός ότι μπορεί να είναι περιπτώσεις εξοχικών όπου τώρα με το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ενδέχεται να έλθουν οι ιδιοκτήτες τους να διαπιστώσουν τι έχει γίνει οπότε και να προχωρήσουν στην αίτηση λήψης αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές.

Ωστόσο υπάρχει και άλλη ερμηνεία που αναφέρει ότι κάποια ασφαλιστήρια είναι συνδεδεμένα με στεγαστικά και οι κάτοχοί τους είτε αγνοούν ότι καλύπτονται ή δεν αποπληρώνουν το δάνειο οπότε και δε εμφανίζονται στις τράπεζες. Το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κεφαλονιά είναι γνωστό στους εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς οι οποίοι διαπιστώνουν και το έλλειμμα ενημέρωσης και την υποασφάλιση, και την άγνοια κάποιων ότι είναι ασφαλισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών εξετάζει να κάνει βήματα ξεκινώντας με την προώθηση στοχευμένης διαφήμισης για την ιδιωτική ασφάλιση. Βέβαια ακόμα δεν υπάρχουν ειλημμένες καταληκτικές αποφάσεις. Ωστόσο είναι ξεκάθαρη η βούληση να ενημερωθούν οι πολίτες περισσότερο για την ασφάλιση.

(Πηγή: insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου