28 Αυγ 2015

Του πούλησε πλαστό ασφαλιστήριο και στη συνέχεια του έκλεψε το αυτοκίνητο ζητώντας λύτρα!

Θύμα απάτης έπεσε 37χρονος στη Θεσσαλονίκη, με δράστη 41χρονο με τον οποίον είχαν επαγγελματική συνεργασία. Σχετική δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμα συνεργού του. Με το πρόσχημα της μεσολάβησης για τον εντοπισμό και την επιστροφή του κλεμμένου οχήματος του παθόντα, είχαν καταφέρει να του αποσπάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική γνωριμία τους, ο 41χρονος ημεδαπός πέτυχε να εξαπατήσει τον 37χρονο πελάτη του, όταν πληροφορήθηκε την κλοπή του πολυτελούς του οχήματος, μέχρι τη στιγμή που αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν τη δράση του.


Συγκεκριμένα, ο 41χρονος άντρας, πληροφορούμενος την κλοπή του οχήματος του παθόντα, προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει για τον εντοπισμό και την επιστροφή του στον ιδιοκτήτη του, επικαλούμενος προσωπικές του γνωριμίες. Του ζήτησε λοιπόν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα το παρέδιδε σε 34χρονο συνεργό του, για να επικοινωνήσει με τους δράστες της κλοπής.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο παθόντας, ο 41χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, του παρέδωσε πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αφορούσε στο κλεμμένο όχημα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής του προαναφερόμενου οχήματος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου