17 Αυγ 2015

Αναμένονται κρατικά έσοδα 40 εκατ. ευρώ από τα ανασφάλιστα οχήματα

Σε νέα έσοδα περί τα 100 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από την αγορά αυτοκινήτων και την εφαρμογή διατάξεων του τρίτου μνημονίου με τα προαπαιτούμενα, προσβλέπει η κυβέρνηση, εκτιμώντας τις ετήσιες εισπράξεις από τον έλεγχο όσων οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ σε 56 εκατ. ευρώ όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση για την ψήφιση του μνημονίου και από την ασφάλιση των ανασφάλιστων οχημάτων στα 40 εκατ. ευρώ όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Οικονομικών.
Στη νέα δανειακή σύμβαση προβλέπεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την έγκαιρη είσπραξη των προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα ή για τη μη πραγματοποίηση υποχρεωτικών τεχνικών ελέγχων (ΚΤΕΟ).
Η ασφαλιστική αγορά αναμένει την άμεση ενεργοποίηση το υπουργείου Οικονομικών στο θέμα αυτό ώστε αμέσως να εισέλθει στο κυνήγι του ανταγωνισμού για τη διεκδίκηση μεριδίων σε μια νέα πίτα στο κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, αυτή των ανασφάλιστων οχημάτων που με τις πλέον μετριοπαθείς προβλέψεις θα μπορούσε να εισφέρει στις εταιρείες τζίρο της τάξης των 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Το ποσό αυτό προκύπτει από τις εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, διότι αν υπολογιστεί με βάση τις προβλέψεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και ειδικότερα του αρμοδίου φορέα του κλάδου, του Επικουρικού Κεφαλαίου, η ένεση ρευστότητας για την αγορά θα μπορούσε να ξεπεράσει και τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου