13 Ιουλ 2017

Λήγει η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα


Λήγει αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου η παράταση που είχε δοθεί στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, προκειμένου να τα ασφαλίσουν και να γλιτώσουν το πρόστιμο.

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο, από τα συνολικά 1.151.000 οχήματα που στον έλεγχο της 6ης Ιουνίου φαινόντουσαν στο σύστημα ως ανασφάλιστα, είχαν ασφαλιστεί περίπου 318.776 οχήματα, δηλαδή κάτι λιγότερο από το 1/3. 

Οι επιλογές που έχουν μέχρι αύριο οι κάτοχοι ανασφάλιστου οχήματος είναι οι εξής: 

  • Να το ασφαλίσουν
  • Να θέσουν το όχημα σε ακινησία καταθέτοντας άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ (και να απαλλαγούν από την υποχρέωση ασφάλισης για όσο διάστημα το όχημα είναι σε ακινησία)
  • Για πιο σύνθετες περιπτώσεις να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά από την online υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής (για περιπτώσεις οριστικής διαγραφής ή κλοπής οχήματος) ή στις κατά τόπους υπηρεσίες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Με τη λήξη της προθεσμίας, αναμένεται να υπάρξει νέα ηλεκτρονική διασταύρωση και νέα αποστολή προστίμων με ηλεκτρονική πληροφόρηση των κατόχων.

Ήδη ασκούνται πιέσεις η νέα διασταύρωση να πραγματοποιηθεί άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί αν οι ατέλειες του συστήματος έχουν διορθωθεί και τι αριθμός ανασφάλιστων οχημάτων προκύπτει με τα νέα δεδομένα.



Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου