8 Μαΐ 2023

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% σε όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών

Κάθε σπίτι που ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% σε όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων μέτρων σε ομιλία του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το απόγευμα της Κυριακής 7/5.

Κάθε σπίτι που ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:
«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μία ακόμη παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών», είπε ο πρωθυπουργός. «Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, 10%», εξήγησε επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι των καταστροφών με ένα σημαντικό κίνητρο.

Η γνώμη μας είναι πως πρόκειται ασφαλώς για ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, για να κατανοήσουν όλοι έστω και με την επιβράβευση μέσω φοροαπαλλαγών, την αναγκαιότητα και χρησιμότητα να έχουν ασφαλισμένες τις περιουσίες τους, ειδικά από απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα γεγονότα όπως είναι οι φυσικές καταστροφές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου