15 Οκτ 2013

Προσοχή που ασφαλίζετε το αυτοκίνητό σας!


Tην παρέμβαση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή Γ. Στεργίου ζητάει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.) για το θέμα που έχει ανακύψει με την εταιρεία «GENERAL COMMODITIES TRADE PART OF LEV INS».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «...εδώ και εννέα μήνες δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μια ασφαλιστική εταιρία-φάντασμα υπό την επωνυμία GENERAL COMMODITIES TRADE PART OF LEV INS.

1. Δεν υπάρχει τέτοια εταιρία καταχωρημένη στην Τράπεζα της Ελλάδος.

2. Πρόσφατα μάλιστα εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 9199/13 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου [διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων] η οποία απαγορεύει στη GENERAL COMMODITIES να χρησιμοποιεί λογότυπα και τίτλους της LEV INS.

3. Τα ασφαλιστήρια είναι παράνομα, η Τροχαία δεν τα αναγνωρίζει, και οι ασφαλισμένοι το διαπιστώνουν τη στιγμή του ατυχήματος, όντες πλέον υπόλογοι έναντι του παθόντος με την προσωπική τους περιουσία, αν διαθέτουν».

Όπως σημειώνει η ομοσπονδία στην επιστολή της: «στο πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών θα πρέπει να γίνει άμεση σύσταση προς τους ασφαλισμένους για αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας και ό,τι άλλο κρίνεται επιβεβλημένο».

Πηγή: AMΠE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου