25 Φεβ 2018

Κατέσχεσαν Ferrari 458 Speziale Aperta επειδή ήταν ανασφάλιστη! [Vid]

Στην κατάσχεση μιας Ferrari 458 Speziale Aperta με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησαν οι αρχές όταν την εντόπισαν να είναι ανασφάλιστη!

Το περιστατικό αυτό φυσικά δεν συνέβη στην Ελλάδα, αλλά στην Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk, το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στην πλατεία Berkeley, όταν ο οδηγός της Ferrari 458 Speziale Aperta παρεμπόδιζε την κυκλοφορία, στην προσπάθεια του να παρκάρει πίσω από μια Porsche 918 που οδηγούσε ο πατέρας του. Εκείνη τη στιγμή στο σημείο βρισκόταν κλιμάκιο της αστυνομίας και σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν καλυπτόταν από ασφάλεια. 

Οι αστυνομικοί που  βεβαίωσαν την παράβαση ακολούθησαν τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, κάλεσαν γερανό ο οποίος κατέφθασε αμέσως και φόρτωσε με συνοπτικές διαδικασίες το πανάκριβο αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί πως η  Ferrari 458 Speziale Aperta είναι μια από τις 499 που έχουν παραχθεί συνολικά, καθώς πρόκειται για έκδοση Limited Edition με αξία που υπερβαίνει τις £500,000. Η μεταφορά ωστόσο, όπως βλέπετε και στο video έγινε ομολογουμένως με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκληθεί η παραμικρή φθορά στην Ferrari, για να μεταφερθεί στη συνέχεια σε εγκαταστάσεις της τροχαίας του Λονδίνου.

Οι περισσότερες πληροφορίες ωστόσο, κάνουν λόγο πως η Ferrari κατασχέθηκε επειδή δεν είχε καταχωρηθεί το όνομα του οδηγού στο ασφαλιστήριο και όχι επειδή ήταν εντελώς ανασφάλιστη. Η αγγλική νομοθεσία βέβαια είναι ιδιαίτερα αυστηρή και από τη στιγμή που υπήρξε παράβαση έπρεπε να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος.

Αυτό βέβαια ίσως σώσει τελικά την Ferrari, καθώς αν ήταν ανασφάλιστο και το όχημα, βάσει της νομοθεσίας κατάσχεται το όχημα, ενώ στο παρελθόν για παρόμοιες παραβάσεις έχουν βγει αντίστοιχης αξίας οχήματα σε πλειστηριασμό ή ακόμα και σε καταστροφή τους!

Σίγουρα το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα μπορούσαμε ποτέ να δούμε αντίστοιχα περιστατικά στην Ελλάδα, με το να ακινητοποιούν επιτόπου ανασφάλιστα οχήματα, ακόμα κι αν αυτά είναι super cars, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της φόρτωσης της Ferrari εδώ:(Πηγή: dailymail.co.uk)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου