13 Ιαν 2015

Έλεγχος στα αποθέματα τριών ασφαλιστικών εταιρειών από την ΤτΕ

Στοχευμένους ελέγχους σε βάθος ξεκίνησε η Τράπεζα της Ελλάδος “ξεσκονίζοντας» στην κυριολεξία τα οικονομικά στοιχεία τριών ασφαλιστικών εταιρειών, εστιάζοντας την προσοχή της καταρχήν στα αποθέματά τους σε ακίνητα.
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του IW, πρόκειται για εταιρείες με παρουσία κυρίως στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, που και κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα οι δύο εξ αυτών, προβλημάτισαν τις εποπτικές αρχές με τη διαχείριση των αποθεμάτων τους.
Για τη μια εξ αυτών είχε, μάλιστα, διενεργηθεί και εισαγγελική έρευνα, ενώ σε ότι αφορά τη δεύτερη οι μέτοχοί τους φέρονται να έχουν ισχυρές διασυνδέσεις που τους επέτρεπαν να χειρίζονται τις διαδικασίες προς όφελός τους οπότε και οι όποιοι έλεγχοι έγιναν δεν είχαν ολοκληρωθεί με την καθαρότητα που απαιτούνταν προκειμένου να εξαχθούν και ανάλογα συμπεράσματα. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες προχώρησαν ακόμη πιο πέρα και θα υπάρξουν εξελίξεις ως προς τα αποτελέσματα και τα ευρήματα.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, πάντως, κατά πάγια τακτική της δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τις ανωτέρω πληροφορίες. Τονίστηκε μόνο ότι, οι έλεγχοι που διενεργούνται είναι πάντα αιφνιδιαστικοί και σε κάθε περίπτωση δεν ανακοινώνεται τίποτε εφόσον η εποπτική αρχή δεν εκδώσει απόφαση.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι, οι έλεγχοι στις εν λόγω εταιρείες άρχισαν από τα τέλη του 2014 και ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην ασφαλιστική αγορά, καθότι η αρμόδια διεύθυνση της Εποπτικής Αρχής κατάρτισε συγκεκριμένο πρόγραμμα διενέργειας ελέγχων, το οποίο διατηρεί ως εφτασφράγιστο μυστικό για την αγορά.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου