2 Φεβ 2015

Μέχρι πότε μπορεί να «φρενάρει » η πώληση ασφαλιστικών εταιριών

Eν αναμονή της κεντρική χρηματοοικονομικής πολιτικής της νέας Κυβέρνησης τελούν και τα deal στον ασφαλιστικό κλάδο για τις δύο μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες θυγατρικές τραπεζών.Αν και το θέμα της Εurolife θυγατρική της Εurobank δεν επηρεάζεται άμεσα από την κεντρική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης , το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής που είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας σίγουρα, εκτιμούν γνώστες της αγοράς, θα πάει προς τα πίσω.

Για την Εθνική Ασφαλιστική η σημερινή διοίκηση της τράπεζας και της εταιρίας έχει δρομολογήσει ορισμένες σχετικές διαδικασίες όπως η αποτίμηση της ασφαλιστικής , που μάλιστα είχε προκαλέσει και την υποβολή ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στον πρώην υπουργό οικονομικών.


Το βέβαιο είναι το θέμα θα βρεθεί σε εξέλιξη μετά τις αναμενόμενες αλλαγές στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που θα καθορίσουν και τις εξελίξεις συνολικά στον όμιλο της Τράπεζας που ανήκει η Εθνική Ασφαλιστική.


Για την Eurolife δεν υπάρχουν θέματα, όπως με την Εθνική Ασφαλιστική και η εταιρία είναι ελκυστική από όλες τις πλευρές τόσο στην περίπτωση που η τράπεζα δρομολογήσει την πώληση όσο και από το ενδιαφέρον πιθανών μνηστήρων.


Πάντως βαρύνουσα σημασία για τις εξελίξεις έχουν δύο βασικοί παράγοντες, όπως η κεντρική κατεύθυνση στην Ευρωζώνη για τις συστημικές τράπεζες να απαλλαγούν από τη συμμετοχή τους σε ασφαλιστικές εταιρίες και επιπλέον κατά πόσο θα ανοίξει στην Ελλάδα ο δεύτερος πυλώνας της επαγγελματικής ασφάλισης με την συμμετοχή και των ασφαλιστικών εταιριών.


(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου