24 Φεβ 2015

ΕΟΠΥΥ: Στήνει οδοντιατρική περίθαλψη με μόλις 700 γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα

Το ευτελές ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική κάλυψη των 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του, όπως ανέφερε το προεδρείο της ΕΟΟ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ξεπερνά τη λογική η απόπειρα του ΕΟΠΥΥ να...στήσει οδοντιατρική περίθαλψη για τα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων του με μόλις 700 οδοντιάτρους των πρώην δομών του.
Η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού συνοδεύεται από παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, καθώς το φιλόδοξο σχέδιο του Οργανισμού επιχειρείται να καλυφθεί με 2 εκατομμύρια ευρώ!
Τα παραπάνω ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το προεδρείο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης τόνισε ότι η λύση στην ένδεια οδοντιατρικής περίθαλψης θα μπορούσε να είναι ένα δίκτυο συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών οδοντιάτρων.
Για το σκοπό αυτό – είπε – είχε προβλεφθεί ένα κονδύλι 60 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, το οποίο κατέπεσε στο ευτελιστικό ποσό των 2 εκατομμυρίων.

Ρυθμίσεις

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συζήτησε με τον κ. Ξανθό και τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητεί από τους νόμιμους εκπροσώπους κάθε ρυθμισμένου επαγγέλματος να προσδιορίσουν τις κανονιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την άσκησή του.
Να εξετάσουν τα πιθανά οφέλη από το άνοιγμα της πρόσβασης και να προβάλλουν τα κύρια επιχειρήματα που θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν την ύπαρξη κανονιστικών εμποδίων άσκησης, θέσεις οι οποίες εκφράζονται από το Συμβούλιο Ευρωπαίων Οδοντιάτρων (ΣΕΟ).
Δηλαδή, κατά πόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οδοντιατρικών εταιρειών του ποσοστού δηλαδή 51% να ανήκει αποκλειστικά σε οδοντιάτρους όπως ίσχυε πριν τον Ν. 3919/11, διασφαλίζει πως το επάγγελμα ασκείται κατά τρόπο ανεξάρτητο, αυτόνομο και μη εμπορικό, προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποφεύγουν καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων.

Φάκελος

Η ΕΟΟ κατέθεσε ολοκληρωμένο πολυσέλιδο φάκελο, σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, αναφορικά με την αξιολόγηση των κανονιστικών ρυθμίσεων όσον αφορά την πρόσβαση στα επαγγέλματα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΟΟ Α. Κατσίκης, ο γενικός γραμματέας Ε. Χασάπης, ο ταμίας Α. Τσούνης και τα μέλη του συμβουλίου - εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΕΟΟ Γ. Ζιάγκος, Α. Αντωνοπούλου και Β. Σταθόπουλος.

(Πηγή: iatronet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου