15 Απρ 2016

Τι διάρκεια ασφάλισης να επιλέξω;



Είναι συχνά τα ερωτήματα σας σχετικά με τη διάρκεια των ασφαλιστηρίων και τι χρονικής διάρκειας ασφάλιση σας συμφέρει να επιλέξετε.

Η απάντηση δεν είναι η ίδια για όλους και για όλες τις περιπτώσεις. Ένας γενικός κανόνας όμως είναι να επιλέξετε τη διάρκεια ασφάλισης η οποία αντιστοιχεί σε ένα ασφάλιστρο το οποίο σας πιέζει όσο το δυνατόν λιγότερο οικονομικά και στο οποίο μπορείτε να ανταποκριθείτε. Ειδικά όταν μιλάμε για την ασφάλεια αυτοκινήτου (ή οχήματος γενικότερα) που είναι το θέμα που "καίει" τους περισσότερους. Για κάθε περίπτωση ωστόσο, υπάρχει λύση. Καθίστε και δείτε το πρόβλημα ψύχραιμα, μελετήστε όλες τις εναλλακτικές επιλογές που έχετε και θα βρείτε την ιδανική λύση για εσάς.

Μπορείτε να βρείτε αρκετούς τρόπους ώστε να μην πιεστείτε οικονομικά, να μειωθεί το ποσό των ασφαλίστρων και να βρείτε λύση στην όποια τυχόν αδυναμία πληρωμής ασφαλίστρων αντιμετωπίζετε.

Μια ενδεικτική λύση είναι να πληρώσετε τα ασφάλιστρα σε άτοκες δόσεις, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ανάλογα με το τι επιλογές σας δίνει η κάθε ασφαλιστική εταιρία.

Αν δείτε ότι το ποσό των ασφαλίστρων είναι και πάλι υψηλό για εσάς, μειώστε τη χρονική διάρκεια του ασφαλιστηρίου. Αν έχετε ετήσιο μετατρέψτε το σε εξάμηνο συμβόλαιο, αν έχετε εξάμηνο σε τρίμηνο και εάν και σε αυτό είναι δύσκολο να ανταποκριθείτε, ορισμένες ασφαλιστικές σας δίνουν τη δυνατότητα ακόμη και για μηνιαία ασφάλιση αυτοκινήτου.

Εάν κάνετε λίγα χιλιόμετρα το χρόνο με το όχημα σας, προστέθηκε από αυτό το μήνα άλλη μια επιλογή για ασφάλιση με το χιλιόμετρο.

Από την άλλη πλευρά, οπωσδήποτε πιο συμφέρουσα για εσάς είναι η επιλογή της μεγαλύτερης διάρκειας συμβολαίου (ετήσιο), καθώς εκεί οι περισσότερες ασφαλιστικές δίνουν επιπλέον εκπτώσεις με αποτέλεσμα να πληρώνετε συνολικά λιγότερα ασφάλιστρα μέσα στο έτος. Ενδιάμεση επιλογή και για πολλούς η ιδανικότερη, είναι η εξάμηνη διάρκεια, καθώς προκύπτει ένα λογικό ασφάλιστρο και δεν επιβαρύνεστε με επιπλέον προσαύξηση που δίνουν συνήθως οι ασφαλιστικές στα μικρότερης διάρκειας ασφαλιστήρια (τριμηνιαία ή μηνιαία). Ειδικά αν συνδυάσουμε την ετήσια ή εξάμηνη διάρκεια με την πληρωμή των ασφαλίστρων σε άτοκες δόσεις που προσφέρουν αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες, τότε η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί την πιο συμφέρουσα λύση για εσάς.

Σε κάθε περίπτωση, αναλογιστείτε τα ρίσκα που συνεπάγεται το ενδεχόμενο να μείνει ανασφάλιστο το όχημά σας και επιλέξτε μια λύση που αφενός θα είναι προσαρμοσμένη στα δικά σας μέτρα, αφετέρου θα σας διευκολύνει ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε οικονομικά.

Και φυσικά για ότι πρόβλημα αντιμετωπίζετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή την ασφαλιστική εταιρία και να τους ρωτήσετε τι εναλλακτικές επιλογές έχετε. Είναι βέβαιο πως θα βρεθεί η ιδανική λύση για εσάς.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου