8 Μαρ 2017

INTERAMERICAN: 704 αναδοχές παιδιών σε οκτώ χρόνια υποστήριξης του προγράμματος της ActionAid

Με 117 αναδοχές παιδιών κατά την αλλαγή του έτους ανανέωσε τη σχέση συνεργασίας με την ActionAid η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του προγράμματος “Αναδοχή Παιδιού” του οργανισμού, με την εταιρεία να φθάνει από το 2009 έως σήμερα στις 704 αναδοχές. Η αξία αυτής της συμμετοχής ανέρχεται στα 185.919 ευρώ και δηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διασφάλιση βασικών δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων σε υπανάπτυκτες χώρες, θέματα τα οποία INTERAMERICAN προτάσσει στην εταιρική υπευθυνότητα, έχοντας ως κώδικες αναφοράς τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) και την Ατζέντα 2030 με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ.

Η ActionAid, που αναγνωρίζει την INTERAMERICAN ως ένα από τους πιο πιστούς και συνεπείς εταίρους της, υλοποιεί το πρόγραμμα “Αναδοχή Παιδιού” στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, σε 37 κοινότητες, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων και εκτεθειμένων σε ποικίλους κινδύνους πληθυσμών που πλήττονται από φτώχεια, κοινωνικές ανισότητες και περιθωριοποίηση. Η διατροφή, η υγεία, η εκπαίδευση, η στέγαση, αποτελούν προτεραιότητες του προγράμματος αναδοχής, ενώ στον κύκλο του ενδιαφέροντος των ενεργειών του οργανισμού εντάσσονται οι οικογένειες των παιδιών και ενήλικοι που χρειάζονται υπηρεσίες υποστήριξης.

Η μεθοδολογία ανάπτυξης της συνεργασίας, που ακολουθεί η INTERAMERICAN, εμπλέκει με αναδοχές όλους τους διοικητικούς τομείς και τα γραφεία του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, ενισχύοντας και ομογενοποιώντας έτσι την κουλτούρα εταιρικής υπευθυνότητας. Επισημαίνεται η διεύρυνση, κατά το 2016, της υποστήριξης που παρέχει η INTERAMERICAN στην ActionAid με τη συμμετοχή διοικητικών στελεχών της στη διαδραστική εμπειρία “World Meal”, που αποκαλύπτει τις πολύπλευρες κοινωνικές ανισότητες, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εκμετάλλευση, τη σπατάλη και άνιση διανομή των αγαθών της γης, φυσικών πόρων και ειδών διατροφής. Ακόμη, η εταιρεία υποστήριξε χορηγικά το “μεγαλύτερο παιχνίδι κατά της φτώχειας” με τη συμμετοχή πολιτών και ασφάλισε ένα λειτουργικό όχημα του οργανισμού, ενώ διερευνά τη συνεργασία και σε άλλους τομείς δραστηριοποίησης της ActionAid στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου