11 Ιαν 2018

Οδική Βοήθεια: Υποχρεωτική εξυπηρέτηση εντός μιας ώρας αλλιώς πρόστιμο 20000 ευρώ!


Υποχρεωτική είναι πλέον η εξυπηρέτηση συμβάντος από τις εταιρίες Οδικής Βοήθειας εντός μιας ώρας από την κλήση, διαφορετικά θα τους επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο που θα φτάνει μέχρι και 20.000 ευρώ!

Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που κατατέθηκε ήδη στην Βουλή, σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών οδικής βοήθειας.

Αναλυτικότερα, κάθε εταιρία οδικής βοήθειας που θα δεχθεί κλήση από πελάτη της για περιστατικό που χρήζει των υπηρεσιών της, είναι υποχρεωμένη να σπεύσει στο σημείο που βρίσκεται ο πελάτης το αργότερο εντός μίας ώρας απ' τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί.

Για να επιτευχθεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εταιρίες οδικής βοήθειας οχημάτων να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, με επαρκή εξοπλισμό, με το κατάλληλο προσωπικό και δίκτυο σε όλη τη χώρα, που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα και ποιοτικά για την παροχή βοήθειας, σε διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τη μια ώρα από την κλήση.

Τα νέα αυτά δεδομένα έρχονται να βάλουν φρένο στις πολύωρες καθυστερήσεις για την παροχή οδικής βοήθειας που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσε κατά πολύ την μια ώρα.

Τα πρόστιμα για τις εταιρίες Οδικής Βοήθειας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου, αν κάποια εταιρία οδικής βοήθειας δεν συμμορφώνεται με τις νέες συνθήκες και δεν εκπληρώνει έγκαιρα τις υποχρεώσεις της, θα της επιβάλλονται πρόστιμα που θα ανέρχονται από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και 20.000 ευρώ!

Επιπλέον, πρόστιμα που θα ανέρχονται από 10.000 έως 50.000 ευρώ προβλέπεται και για φυσικά ή νομικά πρόσωπα που προσφέρουν υπηρεσίες οδικής βοήθειας χωρίς ωστόσο να διαθέτουν σχετική άδεια νόμιμης λειτουργίας.

Με πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι δηλώνουν ψευδή στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος, πρόστιμα θα επιβάλλονται και στους συνεργάτες που δηλώνουν ψευδή στοιχεία προς την επιχείρηση οδικής βοήθειας με την οποία έχουν συμβληθεί και θα ανέρχονται από 2.000 έως 5.000 ευρώ.

Περίοδος συμμόρφωσης

Οι εταιρίες οδικής βοήθειας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες τους υποχρεώσεις, θα έχουν στη διάθεση τους ένα διάστημα 6 μηνών για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου