25 Ιαν 2018

Το Autopilot οδήγησε ένα Tesla Model S να καρφωθεί σε σταματημένο όχημα με 105 χλμ/ώρα ( ; )

Νέος σάλος έχει ξεσπάσει με ένα Tesla Model S το οποίο καρφώθηκε με 105 χλμ/ώρα πίσω από ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ φαίνεται να ήταν σε λειτουργία το Autopilot.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια, όταν πυροσβεστικό όχημα του Culver City με τον αριθμό 42 είχε κληθεί να βοηθήσει μοτοσυκλέτα σε άλλο περιστατικό που είχε συμβεί νωρίτερα. Το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα ήταν ακινητοποιημένο στις 2 αριστερές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου όταν το Tesla καρφώθηκε στο πίσω μέρος του χωρίς σημάδια επιβράδυνσης. 

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης κανείς δεν τραυματίστηκε. 

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που ήταν στο σημείο, ενδεικτικό της σοβαρότητας της σύγκρουσης είναι το γεγονός ότι το μπροστινό μέρος του Tesla παραμορφώθηκε εντελώς. Κάτι που δείχνει ότι έπεσε πάνω στο βαρύ όχημα με μεγάλη ταχύτητα, καθώς οι αρχές κάνουν λόγο για πρόσκρουση με 65 μίλια/ώρα (περίπου 105 χλμ/ώρα), ενώ από τα μέχρι στιγμής δεδομένα το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο πυροσβεστικό όχημα χωρίς να έχει επιβραδύνει πιο πριν. Ο οδηγός του Tesla αν και ταραγμένος από το συμβάν, δεν έδειξε να έχει τραυματιστεί κάπου και βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα, το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο.

Από την πλευρά της η Tesla ανακοίνωσε για μια ακόμα φορά τη θέση της σχετικά με το Autopilot, ότι συμβουλεύει τους οδηγούς όταν έχουν ενεργοποιημένο το Autopilot να παραμένουν σε εγρήγορση και να ελέγχουν τις συνθήκες στο δρόμο καθώς η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης συνίσταται να μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν ο οδηγός έχει την πλήρη προσοχή του σε αυτό και είναι σε ετοιμότητα να επέμβει αν χρειαστεί και κάτι δείχνει να μην πηγαίνει σωστά.

Το ίδιο συμβουλεύει και η Πυροσβεστική του 
Culver City συνιστώντας στους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους επικεντρωμένη στην οδήγηση, κοινοποιώντας το συγκεκριμένο ατύχημα μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ατυχήματα με ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot, με οδηγούς αρκετών αυτοκινήτων της Tesla Model S και X, τα οποία ενεπλάκησαν σε σοβαρά ατυχήματα με εκτεταμένες ζημιές όταν οι οδηγοί τους χαλάρωσαν πίσω από το τιμόνι χωρίς να έχουν την πλήρη προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, με σοβαρότερο ατύχημα εκείνο του 2016 στο οποίο ο οδηγός έχασε τη ζωή του όταν τράκαρε με φορτηγό

Δείτε σχετικό βίντεο από το συμβάν: 






Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου