14 Μαΐ 2018

INTERAMERICAN: Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός για μαθητές

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της INTERAMERICAN για την καλλιέργεια και εμπέδωση βασικών γνώσεων για την οικονομία και τη διαχείριση του χρήματος από τις μικρές ηλικίες, ο Νίκος Φίλιππας, πρόεδρος του Ινστιτούτου και καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, μίλησε πρόσφατα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η σχετική εκδήλωση οργανώθηκε με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο δημοτικό αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και την παρακολούθησαν περισσότερα από 200 παιδιά.

Την παρουσίαση προλόγισε ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου και της εταιρείας ως ιδιαίτερα ουσιαστική για τη δημιουργία χρηματοοικονομικής συνείδησης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και της κοινωνικής ευημερίας και προόδου.


Ο Νίκος Φίλιππας, με απλό τρόπο και πολλά παραδείγματα, βοήθησε τους μικρούς μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της αποταμίευσης και του προγραμματισμού, τη συναλλακτική χρηστικότητα του χρήματος και την αξία της γνώσης για την οικονομία. Επισημαίνεται ότι ο καθηγητής έχει συγγράψει δύο βιβλία για παιδιά, με τίτλους «Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας!» και «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας!», με χορηγία της INTERAMERICAN, τα οποία στο τέλος της ομιλίας του διανεμήθηκαν στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου