26 Ιουν 2018

Επίσκεψη νικητών μαθητικού διαγωνισμού εικονικής επιχείρησης 2018 στην ΕΑΕΕ

Την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21.6.2018 εκπρόσωποι της νικητήριας ομάδας του μαθητικού διαγωνισμού εικονικής επιχείρησης 2018 που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, προκειμένου να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα τους.

Πρόκειται για μαθητές Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα οι οποίοι εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν ένα «έξυπνο κράνος» το οποίο δεν επιτρέπει στη μηχανή της μοτοσικλέτας να ξεκινήσει, αν ο αναβάτης δεν το φορέσει. Παράλληλα,  ίδρυσαν και την εικονική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση κράνους.

Η κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ καλωσορίζοντας τους μαθητές ανέφερε πως το 2017, 739 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μειώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτόν τον αριθμό. Η ασφαλιστική αγορά και η ΕΑΕΕ εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

«Η ιδέα των μαθητών από την Καλαμάτα είναι εξαιρετική και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες που μπορούν ουσιαστικά να βοηθήσουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ειδικά όταν έρχονται από τόσο νέους ανθρώπους.», ανέφερε η κ. Αντωνάκη.

Ακολούθησε παρουσίαση του έργου από την ομάδα των μαθητών οι οποίοι ανέλυσαν την ιδέα, τον τρόπο λειτουργίας και διασύνδεσης του κράνους με τη μηχανή αλλά και τα σχέδιά τους για τα επόμενα βήματα ώστε να γίνει η ιδέα τους πραγματικότητα. Επόμενος σταθμός για τα παιδιά είναι ο Πανευρωπαϊκός Μαθητικός Διαγωνισμός «Company of The Year» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Ιουλίου 2018 στο Βελιγράδι. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν την ιδέα τους και θα διαγωνισθούν μαζί με άλλες 35 μαθητικές ομάδες από όλη την Ευρώπη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου