25 Ιαν 2022

Απαραίτητες οι αλυσίδες για κίνηση στους δρόμους της Αττικής λόγω χιονιού & παγετού


Η επόμενη ημέρα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδας, βρίσκει την Αττική αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα. Μετά την πολύωρη ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό αλλά και στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους της Αττικής, νέο πονοκέφαλο προκαλεί ο πάγος στους δρόμους που δημιουργεί επιπλέον παγίδες και κινδύνους.

Η Τροχαία έχει εκδώσει από χθες την παρακάτω ανακοίνωση:

"Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στο Νομό Αττικής και προς αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δε φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα). "

Εάν λοιπόν δεν είναι απολύτως απαραίτητο και δεν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος, αποφύγετε να κινηθείτε στους δρόμους ειδικά τις πολύ πρωινές ώρες. Βοηθήστε με αυτό τον τρόπο τα συνεργεία να μπορούν να μετακινηθούν και να προσεγγίσουν τα σημεία που έχουν πρόβλημα ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους. Έχετε υπόψη σας σε ένα μεγάλο μέρος της Αττικής οι δρόμοι είναι ακόμη καλυμμένοι με χιόνι και πάγο και καλό είναι να αποφύγετε να θέσετε τον εαυτό σας σε ταλαιπωρία ή και κίνδυνο, καθώς οι δρόμοι σε πολλά σημεία μοιάζουν με παγοδρόμιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου