21 Δεκ 2013

Από τις εφορίες τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Ρύθμιση που θα προβλέπει ότι τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα κοινοποιούνται στους κατόχους τους από τις εφορίες, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταστήσει αποτελεσματικότερη την παρέμβασή του.
Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του iw, προσθέτοντας ότι ήδη το υπουργείο διενεργεί σειρά διασταυρώσεων σε ηλεκτρονικά αρχεία συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, με στοιχεία για τα κυκλοφορούντα στην Ελλάδα οχήματα, ενώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υπάρχει εξετάζονται και «επιθετικότερα» μέσα, ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από την τσιμπίδα του νόμου.
Μάλιστα, για κάποιες από τις πρακτικές αυτές διερευνάται το τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ώστε να μην τεθεί, εκ των υστέρων, νομικό ζήτημα.
Σε ότι αφορά την ταχύτερη δυνατή καταβολή των προστίμων, διασταυρωμένες πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί παρέμβαση που θα προβλέπει ότι η… ενημέρωση των ανασφάλιστων οδηγών θα γίνεται απευθείας από τις εφορίες, ενώ για την πληρωμή των προστίμων δεν θα απαιτείται η έκδοση παραβόλων. Ο ανασφάλιστος οδηγός, μετά από ειδοποίηση που θα έρχεται στο σπίτι του, θα καλείται να πληρώσει το πρόστιμο με την ίδια διαδικασία που ακολουθεί σήμερα για την πληρωμή των φόρων.
Απλήρωτο δε πρόστιμο θα συνεπάγεται και τη μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

(Πηγή: insuranceworld.gr)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου