3 Ιαν 2014

Είσοδος 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία


Χωρίς 25 ευρώ είσοδο κανείς είτε ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος θα γίνεται δεκτός σε δημόσιο νοσοκομείο από σήμερα . Μάλιστα η είσοδος αυτή δεν θα αναγνωρίζεται ως έξοδο νοσηλείας για όσους έχουν ασφάλιση ΕΟΠΠΥ.


Επιπλέον υπάρχει και το ποσό τον 5 ευρώ για εξέταστρο, για την επίσκεψη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία , πού είναι ανεξάρτητο από το ποσό της εισόδου.

Παράλληλα και για όσους εκτελούν συνταγές θα επιβαρύνονται με ένα ευρώ ως χαράτσι ανά συνταγή.

Οι φαρμακοποιοί σε ανακοίνωση τους τονίζουν, σχετικά με το ένα ευρώ που θα κρατείται για την εκτέλεση κάθε φαρμακευτικής συνταγής, πως πρόκειται για ένα μέτρο που επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή, ενώ μετατρέπει τους φαρμακοποιούς σε «εισπράκτορες».

Όπως υπογράμμισε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), για τους χρονίως πάσχοντες και τους ηλικιωμένους με διάφορα προβλήματα υγείας, το 1 ευρώ μπορεί να πολλαπλασιάζεται επικίνδυνα, καθώς κάθε συνταγή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «χωράει» τρία σκευάσματα.

Αν όμως κάποιος χρειάζεται περισσότερα φάρμακα, γεγονός σύνηθες σε χρόνιους ασθενείς ή σε επιβαρυμένα άτομα, τότε απαιτούνται περισσότερες συνταγές. Στην περίπτωση που τους χορηγούνται πχ έξι σκευάσματα, τότε η επιβάρυνση μπορεί να ανέλθει στα 2 ευρώ. Εάν τα φάρμακα είναι εννέα, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν 3 ευρώ ως κόστος έκδοσης της συνταγής συν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου