15 Ιαν 2014

Nέα γενιά προϊόντων υγείας από Generali, Εθνική Ασφαλιστική και ING

Στην προώθηση νέων ασφαλιστικών προϊόντων  υγείας  σε αποκλειστική συνεργασία με συγκεκριμένα  νοσοκομεία προχωρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε μία προσπάθεια διατήρησης των καλύψεων που παρέχουν στους ασφαλισμένους με μειωμένο κόστος τόσο για τις ίδιες όσο και για τους καταναλωτές.
Η συνεχής άνοδος του ιατρικού πληθωρισμού επηρεάζει σοβαρά το κόστος των νοσοκομειακών ασφαλιστικών προγραμμάτων και υποχρεώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρούν σε συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια τους με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκαλούν τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων. Generali, Εθνική Ασφαλιστική και τώρα η ING προχώρησαν και προχωρούν στην δημιουργία τέτοιων προϊόντων «αντίδοτο» στο αυξημένο κόστος που προκαλεί ο ιατρικός πληθωρισμός.
Πρόκειται για μία νέα γενιά προγραμμάτων που προβλέπει την συνεργασία της ασφαλιστικής εταιρείας με ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό θεραπευτήριο και προσφέρονται στον ασφαλισμένο στο μισό σχεδόν κόστος από το «κλασικό» ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, ενώ μπορεί να έχουν και πολύ περισσότερες καλύψεις.
Η αρχή έγινε από την Generali, η οποία ανοίγοντας όπως αναφέρουν τα στελέχη της νέους δρόμους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προσέφερε τον Σεπτέμβριο του 2009 ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας το Medical Guarantee σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών. Στη συνέχεια η ίδια εταιρεία προχώρησε τον Δεκέμβριο του  2012 στην δημιουργία του Medical Prime ενός ασφαλιστικού προϊόντος το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύπτει κάθε ανάγκη του ασφαλισμένου (και προϋπάρχουσες)  όπως περιγράφει η εταιρεία σε συνεργασία με τον Όμιλο Υγεία στην Αθήνα και την Κλινική «Άγιος Λουκάς» στην  Θεσσαλονίκη. Επίσης ανάλογο πρόγραμμα το Health Care, που προσφέρει καλύψεις σε επίπεδο  πρωτοβάθμιας περίθαλψης προσφέρει με τον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου.
Η  Εθνική Ασφαλιστική τον Ιανουάριο του 2013 ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, με βάση την οποία οι ασφαλισμένοι σε προγράμματα νοσοκομειακής κάλυψης της Εθνικής Ασφαλιστικής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών έχοντας απευθείας κάλυψη από την ασφαλιστική τους εταιρία. Συγκεκριμένα, η Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνει να εξοφλήσει για λογαριασμό του ασφαλισμένου τα έξοδα νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών των ιατρών, σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στο πρόγραμμα που έχει επιλέξει. Η συμφωνία καλύπτει νοσηλεία στις κλινικές: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Παιδιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, Ιατρικό Π. Φαλήρου, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Περιστερίου και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η λειτουργία ιατρικής υποστήριξης της Εταιρίας στα 6 νοσηλευτήρια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών θα διευκολύνει τις διαδικασίες νοσηλείας, διασφαλίζοντας την άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη.
Μία ακόμη εταιρεία εισέρχεται σε τέτοιου είδους προϊόντα όπως πληροφορείται το nextdeal.gr. Πρόκειται για την ING η οποία σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Orange Cross θα λανσάρει σε λίγες ημέρες ένα νέο προϊόν υγείας  το Orange Easy σε συνεργασία στην Αττική με το όμιλο Metrpolitan και στην Βόρειο Ελλάδα με την Βιοκλινική της Θεσσαλονίκης. Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν  από την Διευθύντρια Πωλήσεων της ING Σοφίας Ρατσιάτου σε συγκέντρωση ασφαλιστών της εταιρείας  στη Βόρεια Ελλάδα. Η ING με το Orange Cross επανήλθε δυναμικά στην πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας και όπως είπε η κ. Ρατσιάτου στη διάρκεια του 2013 έτος κατά το οποίο πουλήθηκε το προϊόντα διατέθηκαν 14.000 συμβόλαια.
Συνολικά η ING το 2013 επέτυχε νέα παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής 17 εκατ. ευρώ ενώ σύντομα πρόκειται να προωθήσει στην αγορά και ένα νέο συνταξιοδοτικό συμβόλαιο unit Linked περιοδικών καταβολών που θα εγγυάται τα καταβαλλόμενα ασφάλιστρα.
(Πηγή: nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου