30 Ιαν 2014

Όλεθρος για τις ανασφάλιστες επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά


Πολλοί επιχειρηματίες λόγω της οικονομικής κρίσης δεν ήταν ασφαλισμένοι

Ανασφάλιστος είναι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημίες από το σεισμό στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επικίνδυνες επιπτώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Πολλοί επιχειρηματίες λόγω οικονομικών δυσχερειών δε διέθεταν ασφαλιστική κάλυψη και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ζημιές τις οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Όπως δήλωσε στο iw o πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θεοφιλος Μιχαλάτος, στην περιοχή του Ληξουρίου και του Αργοστολίου έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό εμπορεύματα σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με είδη δώρων, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εμπορεύματα.

Όπως δήλωσε οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν είναι ασφαλισμένες. Σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέθεσε τα προβλήματα των επιχειρηματιών και ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας και τη χορήγηση αποζημιώσεων στους επαγγελματίες που έχουν πληγεί. 

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλο και συνεχώς, μέσα από γεγονότα που φέρνουν τον πολίτη αντιμέτωπο με δυσάρεστες καταστάσεις, αναδεικνύεται η σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης.


Εκτεταμένες ζημιές σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι συνεχής ωστόσο οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών και ελέγχουν την καταλληλότητα των κτιρίων. Ο σεισμός άφησε πίσω του εκτεταμένες καταστροφές σε θεμέλια κτιρίων και στέγες στο Ληξούρι και το Αργοστόλι, καθώς και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι περίπου το 20% των κτιρίων έχει πρόβλημα στατικότητας. Το χωριό Αθέρας λίγο έξω από το Ληξούρι έχει εκκενωθεί καθώς υπάρχουν φόβοι από την πτώση βράχων, που γίνονται από τους συνεχείς μετασεισμούς. 

Οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνται στα οχήματά τους και όσων οι κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες φιλοξενούνται στα πλοία Superfast 11 και «Ελ. Βενιζέλος, που έχουν καταπλεύσει στο νησί. 
Ο υπουργός Εσωτερικών που βρέθηκε χτες στο νησί και επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, δήλωσε πως ο έλεγχος των κτιρίων θα πραγματοποιηθεί σύντομα με τη βοήθεια μεγάλου αριθμού μηχανικών που έρχονται από το ΤΕΕ, την Περιφέρεια και τον ΟΣΚ. 

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Εργασίας, με εντολή του Α. Σαμαρά, προχώρησε άμεσα: 
1. Στην οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στους Δήμους
Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες.
2. Στην αποστολή 200 κλινοσκεπασμάτων στην πληγείσα περιφέρεια για να καλυφθούν οι ανάγκες.

(Πηγή: insuranceworld.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου