3 Οκτ 2016

Άσυλο Ανιάτων: Η αγορά του νέου βαν γέμισε χαρά τους ανθρώπους του ιδρύματος!

Το Άσυλον Ανιάτων δεκαοχτώ μήνες πριν, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια που τελικό στόχο είχε την αγορά ενός βαν (ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για ΑΜΕΑ) για την ασφαλή μετακίνηση των περιθαλπομένων σε αυτό. Σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος ήταν –και παραμένουν δυσβάσταχτα– και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έκανε το αίτημά του σε εταιρείες- χορηγούς σχεδόν να μην ακούγεται, η μοναδική λύση ήταν οι δύναμη των φίλων του.

Το Άσυλο Ανιάτων, κατάφερε να ενεργοποιήσει την υπηρεσία SMS με την ονομασία “Προσφέρω” σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE-VODAFONE-WIND) για τρεις μόνο εβδομάδες μέσα στο 2015. Tο ποσό που μαζεύτηκε ήταν 25.957 €, εξαιρετικά μεγάλο για τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά σχεδόν το μισό από αυτό που χρειαζόταν ακόμα και για ένα μεταχειρισμένο βαν που θα έπρεπε στη συνέχεια να μετατραπεί ειδικά για ΑΜΕΑ. Η αρχή όμως είχε γίνει!

Έτσι μόλις τελείωνε η εβδομάδα που είχε ενεργοποιηθεί η υπηρεσία “Προσφέρω”, τα τηλέφωνα, των φίλων του Ασύλου που έψαχναν άλλους τρόπους για να κάνουν κατάθεση στους λογαριασμούς, ήταν αμέτρητα. Η όλη προσπάθεια μπήκε στην τελική ευθεία με την βοήθεια της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, της μαθητικής κοινότητας Λυκείου της σχολής Μωραΐτη και του χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ του Ασύλου.

Πριν λίγες ημέρες η πόρτα του ιδρύματος άνοιξε και το νέο λεωφορείο μπήκε μέσα, βοηθώντας να ξεχαστούν μεμιάς τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετώπισαν μέχρι να φτάσουν σε αυτήν την μαγική στιγμή. Οι άνθρωποι του ιδρύματος θυμόνται μόνο όλους αυτούς που βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας:

-Την επώνυμη Κυρία που ήρθε στο Άσυλο Ανιάτων δακρυσμένη και άφησε μια επιταγή.

-Τις δυο αδελφές που σε καιρούς δύσκολους έδωσαν όλα τα χρήματα που είχαν κληρονομήσει από τον αδελφό τους.

-Το ζευγάρι που παντρεύτηκε και αντί για δώρα ζήτησε από τους καλεσμένους του να κάνουν μια δωρεά στο ίδρυμα.

-Τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και ακόμη περισσότερο τους συμβούλους του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. 

-Την κα Σταυρούλα Παναγιωτάκη και την AthensVoice που  στάθηκε δίπλα στο Άσυλο από την πρώτη στιγμή και για όλους αυτούς τους μήνες και μερικές φορές αγχωνόταν πιο πολύ και από το ίδιο το ίδρυμα.

Και τόσους μα τόσους άλλους ανθρώπους  που έκαναν το όνειρο του ιδρύματος δικό τους!

Για το ίδρυμα, η όλη διαδικασία από το ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας μέχρι και την ώρα που παρέλαβε στολισμένο με τον κόκκινο φιόγκο το αυτοκίνητο, ήταν εξαιρετικά συγκινητικές και έντονες στιγμές.

Το Άσυλο Ανιάτων σας ευχαριστεί για το υπέροχο δώρο που του κάνατε αλλά πιο πολύ σας ευγνωμονεί που σταθήκατε δίπλα του!

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να είναι καλοτάξιδο το νέο βαν και να οδηγήσει τους επιβάτες του σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου