19 Οκτ 2016

Επικουρικό: Αποζημιώσεις 11,3 εκατ. για 20 ασφαλιστικές που έβαλαν λουκέτο

Το ποσό των 11,3 εκατ. ευρώ για 551 περιπτώσεις αποζημιώσεων κατέβαλε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 το Επικουρικό Κεφάλαιο, για λογαριασμό 20 ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.


Όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Επικουρικού η Διεθνής Ένωση με 2,3 εκατ. ευρώ και 149 φακέλους επιβάρυνε περισσότερο από κάθε άλλη ασφαλιστική το ταμείο του φορέα, ενώ εφόσον συγκεντρωθούν όλες οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο Ασπίς Πρόνοια και των πέντε εταιρειών που είχε υπό τον έλεγχο του (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Commercial Value) διαπιστώνεται ότι αυτός ήταν που απορρόφησε τον κύριο όγκο των αποζημιώσεων. Οι καταβολές του Επικουρικού στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στο ποσό των περίπου 5 εκατ. ευρώ και αφορούσαν σε σύνολο 198 φακέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η λίστα του Επικουρικού Κεφαλαίου με τις ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν περιλαμβάνει συνολικά 42 τίτλους, εκ των οποίων περίπου οι μισοί φαίνεται ότι έχουν κλείσει ως «κεφάλαια» για το φορέα, δεδομένου ότι στο εξεταζόμενο διάστημα δεν υπήρξαν καταβολές αποζημιώσεων.



(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου