9 Νοε 2016

Πως οι καλύψεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου προσαρμόζονται στις ανάγκες σας

Ακούτε ασφάλιση αυτοκινήτου και βαριαστενάζετε; Μην είστε τόσο δύσκολοι, θα έπρεπε να αισθάνεσθε τυχεροί που πλέον υπάρχουν τόσες επιλογές για όλους!

Παλιότερα οι επιλογές ήταν πολύ λιγότερες, με λιγότερες προσφερόμενες καλύψεις που σίγουρα δεν κάλυπταν όλες τις ανάγκες. Έχουμε φτάσει όμως σε ένα σημείο που υπάρχουν τόσες επιλογές που σίγουρα καλύπτονται ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Μάλιστα, το ακόμα καλύτερο είναι ότι, μέχρι και στα ίδια προγράμματα (με την ίδια βάση) μπορούμε να βρούμε απλές και…ενισχυμένες εκδόσεις για όποιον έχει αντίστοιχες ανάγκες.

Πάρτε για παράδειγμα μια οικογένεια! Μέσα σε αυτήν υπάρχουν οδηγοί διαφορετικών ηλικιών και αναγκών, με διαφορετικά αυτοκίνητα, με περισσότερα ή λιγότερα χρόνια εμπειρίας στην οδήγηση, που κάνουν διαφορετικό αριθμό χιλιομέτρων. Δεν μπορούν να έχουν το ίδιο πακέτο ασφάλισης όλοι.

Άλλο πακέτο θα πρέπει να πάρει ένας νέος οδηγός, που μόλις ξεκινάει να κάνει χιλιόμετρα, φοβάται και θέλει να είναι καλυμμένος για όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις και άλλο πακέτο θα πάρει ο πατέρας της οικογένειας που έχει το οικογενειακό αυτοκίνητο, έχει πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του και έχει και μεγαλύτερη εμπειρία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένει προσεκτικός!). Άρα λοιπόν αυτή η οικογένεια θέλει δύο προγράμματα που να έχουν και τα δύο κάποιες βασικές καλύψεις και από εκεί και πέρα να εξειδικεύονται.

Κάποιες καλύψεις, που είναι οι κοινές και βασικές, υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα προγράμματα, όπως η αστική ευθύνη, η οδική βοήθεια μετά από κάποιο ατύχημα, οι ζημιές από ανασφάλιστο ατύχημα αλλά και η φροντίδα ατυχήματος (συνήθως μέσω τηλεφωνικής καθοδήγησης). Από εκεί και πέρα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία βασική έκδοση και σε μία ενισχυμένη!

Η ενισχυμένη σίγουρα θα έχει και κάποιες πιο εξειδικευμένες καλύψεις όπως τo προσωπικό ατύχημα, την ολική κλοπή, το σπάσιμο κρυστάλλων  αλλά και τις ζημιές από διάφορα φυσικά φαινόμενα ( όπως καταιγίδες, θύελλες, χιόνια, χαλάζι ή ακόμα και σεισμό). Αν κάποιος χρειάζεται την ενισχυμένη έκδοση θα έχει παρατηρήσει ότι αυτά του…συμβαίνουν πιο συχνά! Σίγουρα θα υπάρχει μία οικονομική επιβάρυνση παραπάνω αλλά αξίζει, αν είναι να είσαι ήρεμος για κάθε περίπτωση για ό,τι και αν συμβεί!

Το ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις για κάθε πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι το ένα είναι κατώτερο. Μπορεί το ένα να προσφέρει λιγότερα πράγματα από το άλλο αλλά αυτό γίνεται για τον απλό λόγο της κάλυψης και των ανθρώπων που δεν έχουν τόσες πολλές ανάγκες. Γιατί να μην πληρώσουν λοιπόν λιγότερα αφού δεν χρειάζονται όλες τις καλύψεις; Αν δουν και κάτι αλλάζει μπορούν πάντα να «ανέβουν» επίπεδο!

Για βάλτε το μπροστά λοιπόν και πού ξέρετε… Αν ανήκετε σε ειδική κατηγορία μπορεί να έχετε και εκπτώσεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου