2 Νοε 2016

Τι σημαίνει ιδιωτική ασφάλιση για εσάς;

Εσείς όταν ακούτε για ιδιωτική ασφάλιση τι σας έρχεται στο μυαλό;

Είναι γεγονός  ότι οι απόψεις και οι εμπειρίες για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ποικίλουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον βλέπουν με σκεπτικισμό και επιφύλαξη, επηρεασμένοι ίσως από προσωπικές τους εμπειρίες ή περιστατικά στο κοντινό τους περιβάλλον.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος για τη σύγχρονη κοινωνία. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι όσο πιο ανεπτυγμένος είναι, τόσο λιγότερα είναι τα κοινωνικά προβλήματα που εμφανίζονται.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, με τη δραστηριότητά τους ως επιχειρήσεις, αποτελούν ένα πολύ ευρύ πεδίο για την απασχόληση εργαζομένων σε διάφορους τομείς. Αλλά οι θετικές παράμετροι δεν σταματούν εκεί.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν οι κάθε είδους ζημιές δεν διορθώνονταν (δουλειά που κάνει ο ασφαλιστικός κλάδος). Πώς θα επηρεάζονταν οι οικονομικές, επιχειρηματικές, επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες αν δεν υπήρχε συνέχεια και σταθερότητα; Μέσω του ασφαλιστικού κλάδου επίσης ενθαρρύνεται και προάγεται και η αποταμίευση ενώ τα κεφάλαια αυτά που δημιουργούνται από τα ασφάλιστρα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για μια ισχυρή εθνική χρηματαγορά. Φυσικά, τα αποταμιευτικά αυτά κεφάλαια βοηθούν στις επενδύσεις, στην ισχυροποίηση της οικονομίας αλλά και την αύξηση του ΑΕΠ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος στηρίζει και επιστημονικές έρευνες που συνδέονται με την υγεία ενώ βοηθά και στην παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας.

Σε έναν κόσμο λοιπόν που όλα πλέον είναι απρόβλεπτα και δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια σιγουριά. Μπορεί να σε προστατέψει από οτιδήποτε μπορεί να προκύψει, είτε σε σένα είτε στην οικογένειά σου, στα περιουσιακά σου στοιχεία και στην επιχείρησή σου. Ιδιώτες, επαγγελματίες, γονείς, όποια και αν είναι η ιδιότητα που σας χαρακτηρίζει, μπορείτε πλέον να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα ώστε να προστατέψετε αυτά που θεωρείτε πολύτιμα (από χρηματικής άποψης ή μη).

Ο παρεξηγημένος ασφαλιστικός κλάδος κρύβει δυνατότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στις ιδιαίτερες στιγμές μας, καλές ή κακές. Αρκεί μια μικρή έρευνα και θα μας αποκαλυφθούν. Υπάρχουν άλλωστε και φορές που πρέπει να πάρουμε τις καταστάσεις στα χέρια μας χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους ή ακόμα και από το κράτος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου