2 Ιουλ 2018

Νέα εξόρμηση της Τροχαίας με 204 πρόστιμα για κίνηση στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) [Vid]



Νέα εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έδειξε 204 παραβάτες που πιάστηκαν να κινούνται αντικανονικά στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, την Πέμπτη 28.06.2018 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία των αυτοκινητοδρόμων του Νομού Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Συνολικά βεβαιώθηκαν -204- παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), εκ των οποίων οι -186- αφορούσαν Ε.Ι.Χ., οι -12- φορτηγά και οι -6- λεωφορεία.

Παράλληλα αφαιρέθηκαν -43- πινακίδες κυκλοφορίας, -58- άδειες κυκλοφορίας και -51- άδειες οδήγησης.

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα (60) ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα (9) βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. ( Point System ), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου