27 Ιουλ 2018

Το πιο τρομακτικό βίντεο από την πυρκαγιά στο Μάτι: έμεινε μέσα στη λαίλαπα & βγήκε ζωντανός!

Αποτελεί σίγουρα το πιο τρομακτικό και σοκαριστικό βίντεο μέσα από την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας 23/7 στο Μάτι Αττικής. Τα λόγια πραγματικά αδυνατούν να περιγράψουν αυτό που κατέγραψε η κάμερα. Είναι η στιγμή που ένας άνδρας βρίσκεται περικυκλωμένος από τεράστιες φλόγες που κατακαίνε τα πάντα γύρω του και και εκείνος γλυτώνει σαν από θαύμα!

Σύμφωνα με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομο που ανέβασε το βίντεο, το περιστατικό συνέβη όταν ένας κάτοικος της περιοχής στο Μάτι Αττικής βγήκε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του, τη στιγμή που η φωτιά βρισκόταν ακριβώς έξω από το σπίτι του, σε μια προσπάθεια να σώσει τη γάτα και να την βάλει μέσα στο σπίτι. Εκείνη τη στιγμή όμως φύσηξε αέρας με αποτέλεσμα να κλειστεί έξω από το σπίτι! 

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε ένα συγκλονιστικό βίντεο μέσω της κάμερας του κινητού που κρατούσε στο χέρι του, καθώς και η αγωνιώδης προσπάθεια του στη συνέχεια να αποφύγει τις φονικές φλόγες και να σωθεί. 

Για καλή του τύχη μπήκε σε μια εσοχή του παραθύρου με το πρόσωπο να κοιτάει προς το κλειστό εξώφυλλο του παραθύρου, ενέργεια που αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του. Τον έσωσε το σημείο που επέλεξε να σταθεί τη στιγμή ακριβώς που οι φλόγες είχαν περικυκλώσει την οικία από τις δύο πλευρές και ξεπηδούσαν παντού γύρω του, χωρίς τελικά να τον βλάψουν ανεπανόρθωτα.

Στο βίντεο φαίνεται η τρομακτική λαίλαπα που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα της, με ανατριχιαστικό θόρυβο και με τον εξωπραγματικό άνεμο να την παρασύρει σε όλα τα σημεία, να την εξαπλώνει αστραπιαία και το μέρος να κοκκινίζει και να σκοτεινιάζει επικίνδυνα σαν να ήρθε το τέλος.


Φανταστείτε μόνο ότι δυστυχώς αντίστοιχες στιγμές έζησαν όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν εκείνη τη μέρα στο Μάτι. Τα περιθώρια αντίδρασης είναι μηδενικά και πραγματικά όσοι γλύτωσαν ήταν σαν από θαύμα.

Το ότι σώθηκε ωστόσο, πέρα από την τύχη, δείχνει να οφείλεται σε ένα βαθμό και στο γεγονός ότι το οικόπεδο που βρισκόταν το σπίτι φαίνεται να είναι καθαρισμένο από πευκοβελόνες, φύλλα, ξερά χόρτα κτλ και ότι είχε φροντίσει να κλαδέψει τα δέντρα και να δώσει 'αέρα' γύρω από αυτό. Οι φλόγες απλά έγλειψαν το σπίτι και η φωτιά προχώρησε παρακάτω.

Δείτε το βίντεο:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου